I denne artikel vil vi dykke ned i emnet Stilksiv, som har skabt stor interesse og diskussion på forskellige områder. For fuldt ud at forstå dets betydning og virkning, vil vi udforske dets oprindelse, udvikling og indflydelse på nutidens samfund. Gennem en detaljeret analyse vil vi undersøge de forskellige perspektiver og meninger, der eksisterer omkring Stilksiv, samt de mulige implikationer det har i den aktuelle kontekst. Ligeledes vil vi dykke ned i relevante casestudier, der vil hjælpe til bedre at forstå dets omfang og relevans i dag. Ved at indsamle opdateret og relevant information, sigter vi mod at skabe en debat omkring Stilksiv, der vil berige viden og fremme dyb refleksion over dette vigtige emne.
Stilksiv
Botanisk illustration
fra Deutschlands Flora in Abbildungen 1796
Stilksiv(Juncus alpinoarticulatus), kaldt den nordlige grønne siv og den alpine siv, er en art af blomstrende plante i slægten Siv (Juncus).[3][4] Den bliver 20-40 centimeter høj, og blomstrer i juni- august.[5] Den foretrækker våd sandjord, tørvemoser, surbund og grøfter.[6] Den er udbredt fra det nordligt tempererede til det arktiske område i Europa og Nordamerika. Sydgrænsen i Europa går gennem Skotland, Skandinavien, Danmark og Finland til Rusland. Bestanden i Danmark er i tilbagegang, og findes nu kun på Sydlangeland, og den er regnet som en truet art på den danske rødliste.[7]
Juncus alpinoarticulatus subsp. fischerianus (Turcz. ex VIKrecz. ) Hämet-Ahti –Asien, nordøstlige Europa
Juncus alpinoarticulatus subsp. fuscescens (Fernald) Hämet-Ahti -det centrale USA
Juncus alpinoarticulatus subsp. rariflorus (Hartm. ) Holub - Nordeuropa til det vestlige Sibirien
Kilder og henvisninger
^Wind, P. (2019), "Karplanter", i Moeslund, J.E. m.fl. (red.), Den danske Rødliste 2019, Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, hentet 27. august 2021
^ ab"Juncus alpinoarticulatus Chaix". Plants of the World Online. Board of Trustees of the Royal Botanic Gardens, Kew. 2017. Hentet 20. januar 2021."Juncus alpinoarticulatus Chaix". Plants of the World Online. Board of Trustees of the Royal Botanic Gardens, Kew. 2017. Retrieved 20 January 2021.
^Den nye nordiske flora, Bo Mossberg og Lennart Stenberg, Gyldendal 2014.
^Schweingruber, Fritz H.; Kučerová, Andrea (2020). "Stem anatomy in monocotyledonous aquatic and wetland plants". Anatomic Atlas of Aquatic and Wetland Plant Stems. s. 466-478. doi:10.1007/978-3-030-33420-8_75. ISBN978-3-030-33419-2.