Steinkjer Station

I denne artikel skal vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Steinkjer Station, og udforske dens oprindelse, udvikling og relevans i dag. Steinkjer Station har været genstand for interesse og debat i mange år, og dets indflydelse strækker sig til forskellige områder af samfundet. På denne måde vil vi analysere i dybden de forskellige aspekter, der gør Steinkjer Station til et så spændende emne, lige fra dets indflydelse på populærkulturen til dets betydning i det akademiske og videnskabelige område. Gør dig klar til at opdage alle de fascinerende aspekter af Steinkjer Station og fordyb dig i en rejse, der vil føre dig til bedre at forstå dens relevans i dagens verden.

Steinkjer Station
Overblik
Land Norge Rediger på Wikidata
Tidligere navn(e) Steinkjær
Adresse Strandvegen, 7713 Steinkjer
Kommune Steinkjer Rediger på Wikidata
Jernbane Verdal–Sunnan, Nordlandsbanen, Hell–Sunnanbanen Rediger på Wikidata
Nabostationer Stod Station, Mære stasjon Rediger på Wikidata
Afstand 125,50 km fra Trondheim S
Meter over havet 3,6
Åbningsdato 1905 Rediger på Wikidata
Arkitekt Paul Due Rediger på Wikidata
Transport
Operatører Vy Rediger på Wikidata
Togforbindelser Regionaltog, fjerntog
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Steinkjer Station (Steinkjer stasjon) er en jernbanestation på Nordlandsbanen, der ligger i byområdet Steinkjer i Norge. Stationen består af flere spor, to perroner og en stationsbygning med kiosk, ventesal og toilet. Stationen er endestation for regionaltogene på Trønderbanen fra Lerkendal og betjenes desuden af fjerntog mellem Trondheim og Bodø.

Stationen åbnede 15. november 1905, da banen blev forlænget fra Verdal til Sunnan. Oprindeligt hed den Steinkjær, men den skiftede navn til Steinkjer 5. juni 1925. Den blev fjernstyret 23. november 1984.

Stationsbygningen blev opført i 1905 efter tegninger af Paul Due. Den er præget af jugendstil og enkelt nordtysk renæssance.[1] Den blev senere bygget sammen med en ekspeditionsbygning opført af Nord-Trøndelag fylke.

Litteratur

  • Thor Bjerke og Finn Holom (2004). Banedata 2004. Hamar/Oslo: Norsk Jernbaneklubb/Norsk Jernbanemuseum. s. 122-123. ISBN 82-90286-28-7.

Eksterne henvisninger

Noter

  1. ^ Øyvind Reisegg, «Paul og Armin Due. To arkitekter — ikke én», i Kunst og kultur nr. 4/2004, s. 224-237.

64°00′N 11°30′Ø / 64°N 11.5°Ø / 64; 11.5