Den følgende artikel vil behandle emnet Sydhavsøerne (Danmark), som har været genstand for stor interesse i lang tid. Sydhavsøerne (Danmark) er et emne, der har skabt debat på forskellige områder og har vakt nysgerrighed hos mange. Gennem historien har Sydhavsøerne (Danmark) været genstand for studier og forskning, hvilket har ført til betydelige opdagelser og fremskridt i forståelsen af dette emne. Gennem denne artikel vil forskellige aspekter relateret til Sydhavsøerne (Danmark) blive udforsket, og dykke ned i dets betydning, virkning og mulige implikationer i forskellige sammenhænge. Derudover vil forskellige perspektiver og tilgange blive analyseret for bedre at forstå Sydhavsøerne (Danmark) og dets implikationer i dag.
Sydhavsøerne er en samlet betegnelse for øerne Lolland, Falster og Møn samt de omkringliggende småøer, bl.a. Fejø, Femø, Askø og Bogø.
Navnet er humoristisk. Ordet Sydhavsøerne, betegner egentlig øer i Stillehavet. Sydhavet er et gammelt ord for Stillehavet.
Navnet bruges bl.a. i områdets lokalradio, Radio Sydhavsøerne, der drives af Lolland-Falsters Folketidende.
Øerne har et mildt klima, der gør dem velegnede til frugtdyrkning. Dette fejres hvert år med Sydhavsøernes Frugtfestival.[1]
Udover hovedøerne Lolland, Falster og Møn inkluderer øhavet følgende:
I Smålandsfarvandet nord for Lolland:
I Guldborg Sund mellem Lolland og Falster:
I Storstrømmen mellem Sjælland og Falster:
I Ulvsund mellem Sjælland og Møn:
I Nakskov Fjord ud for Nakskov:
Spire Denne artikel om geografi i Region Sjælland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |