Sekundærrute 156

I dagens verden er Sekundærrute 156 blevet mere og mere relevant. Hvad enten det er på den personlige, professionelle eller sociale sfære, er Sekundærrute 156 blevet et centralt element, der sætter tonen på forskellige områder af vores liv. Med tiden er betydningen af ​​Sekundærrute 156 steget, hvilket har skabt debatter, kontroverser og betydelige transformationer. I denne artikel vil vi udforske i dybden virkningen af ​​Sekundærrute 156 på det moderne samfund, og analysere dets implikationer, udfordringer og muligheder. Derudover vil vi undersøge, hvordan Sekundærrute 156 har udviklet sig over tid, såvel som dens indflydelse på flere aspekter af det moderne liv.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Sekundærrute
Basisdata
Længde: 28,2 km
Region: Region Hovedstaden, Region Sjælland
Roskildevej ved Vestvolden

Sekundærrute 156 er en rutenummereret landevej mellem København og Roskilde. Ruten er sammenfaldende med Roskildevej mellem disse byer, dog indgår de østligste 2,6 km af Roskildevej ikke i Sekundærrute 156.

Historie

Vejens historiske forløb gik fra Rådhuspladsen i København og endte med Algade i Roskilde, der nu er blevet til en gågade.

Anlægget af vejen blev påbegyndt i 1770 som afløsning af den gamle kongevej i Roskilde, og endte i København i 1776. Vejen blev projekteret af vejingeniøren Jean Marmillod fra Frankrig.

Roskildevejen skulle forbinde dels de små bebyggelser på Vestegnen og Roskilde med hovedstaden. En forbedring af vejanlægget blev nødvendiggjort af bl.a. den megen trafik, der blev genereret i forbindelse med markederneStændertorvet. I sidste halvdel af 1900-tallet opblomstrede biltrafikken, og man fandt anledning til at foretage en nummerering af de danske veje. Således blev ruten fra København til Esbjerg (med Roskildevej mellem Roskilde og København) navngivet Hovedvej 1 – siden Hovedvej A1.

Da man begyndte at bygge Holbækmotorvejen skete det over flere etaper. Således kan man i dag se, hvordan motorvejen startede/sluttede i Roskildevej mellem Høje Tåstrup og Hedehusene/Fløng.

Vagabonden Hardy Hedager boede flere år under åben himmel i et buskads ved Roskildevej.[1]

I folkemunde omtales strækningen fra Pile Allé på Frederiksberg til Algade i Roskilde stadig ofte som Roskildevej. Mellem Rådhuspladsen i København og Pile AlléFrederiksberg er navnet på strækningen dog Vesterbrogade, strækningen gennem Glostrup hedder Hovedvejen, i Hedehusene er navnet Hovedgaden og i Roskilde Kommune er navnet Københavnsvej.

Sekundærrute 156

Sekundærrute 156 begynder ved O2Ålholm Plads i København, og ender ved Østre Ringvej i Roskilde, der er en del af Primærrute 6. Sekundærrute 156 er ca. 24 km lang. Fra Rådhuspladsen i København til Algade i Roskilde er strækningen ca. 31 km.

Andre Roskildeveje

Roskildevej findes også i Bording, Frederikssund, Herning, Hillerød, Holbæk, Kolding, Ringsted, Slangerup, Solrød Strand, Tune og Vejle. I byområder i umiddelbar nærhed af Roskilde er Roskildevej traditionelt den vej, som fra den pågældende by fører mod Roskilde. Længere væk, som fx i Jylland, er vejnavnet blot opkaldt efter byen.

Eksterne henvisninger

Henvisninger

  1. ^ Rikke Struck Westersø (31. marts 2013). "Husker du manden i grøften: Hardy har fået et hjem". BT.

55°40′19.78″N 12°28′7.66″Ø / 55.6721611°N 12.4687944°Ø / 55.6721611; 12.4687944