I den følgende artikel vil vi udforske den fascinerende verden af Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger, et emne, der har fanget mange menneskers opmærksomhed gennem årene. Fra dets indflydelse på samfundet til dets implikationer på dagligdagen er Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger et emne, der har skabt stor interesse og debat blandt både eksperter og fans. Gennem denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige aspekter af Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger, fra dets oprindelse til dets udvikling i dag, med det formål at give en dybere forståelse af dette emne, der er så relevant i dag.
Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU) er paraplyorganisation for de danske idræts- og ungdomsforeninger i Sydslesvig med i alt ca. 12.000 medlemmer.
SdU stiftedes i 1923 efter folkeafstemningen i Sønderjylland. Målsætningen var at samle de danske ungdomsforeninger i Sydslesvig.
SdU driver 11 børne- og ungdomshuse samt ungdomsklubber, Aktivitetshuset i Flensborg og flere idrætshaller, klub- og bådhuse for de tilsluttede foreninger. Dansk Spejderkorps Sydslesvig (DSS), FDF Sydslesvig og Menighedernes Børne- og Ungdomsarbejde (MBU) er tilsluttede landsdelsorganisationer. SdU stiller også et sydslesvigsk fodbold-landshold op, som deltager i europamesterskaber i fodbold for de forskellige nationale mindretal i Europa (Europeada). I juli 2013 spillede landsholdet en venskabsmatch mod det skånelandske landshold fra SFF. Holdet består af spillere fra de danske klubber i Sydslesvig samt spillere fra Sydslesvig og Danmark, som har rødder i det danske mindretal.[1]
Lejrskole- og kursuscentret Christianslyst i Notfeld ved Sønder Brarup blev 1952-2020 drevet af SdU, men overgik derefter til Dansk Skoleforening for Sydslesvig.[2][3]