Slørugle

I dagens artikel skal vi udforske Slørugle i dybden. Fra dets oprindelse til dets relevans i dag, vil vi dykke ned i en detaljeret analyse af dette emne/person/dato. Gennem forskellige perspektiver og ekspertudtalelser vil vi søge at belyse alle aspekter omkring Slørugle. Derudover vil vi undersøge dets indflydelse på samfundet, dets indflydelse på forskellige områder og dets rolle i historien. Med en kritisk og udtømmende tilgang tilstræber vi at tilbyde vores læsere en komplet og berigende vision af Slørugle, så de kan udvide deres viden og forståelse af dette emne/person/dato, der er så relevant i nutidens verden.

Slørugle
Bevaringsstatus

Ikke truet  (IUCN 3.1)[1]

Sårbar (DKRL)[2]
Videnskabelig klassifikation
RigeAnimalia (Dyr)
RækkeChordata (Chordater)
KlasseAves (Fugle)
OrdenStrigiformes (Ugler)
FamilieTytonidae (Slørugler)
SlægtTyto
ArtT. alba
Videnskabeligt artsnavn
Tyto alba
Scopoli 1769
Kort
Sløruglens udbredelsesområde
Sløruglens udbredelsesområde
Hjælp til læsning af taksobokse

Slørugle (Tyto alba) er en mellemstor, lys ugle med et karakteristisk hjerteformet ansigt. Den har sorte øjne. Det er en ugle på 33-39 centimeter og med et vingefang på 85-93 centimeter. Hunnen vejer mere end hannen, nemlig 330-460 g.

Den yngler i Danmark mest i åbne staldbygninger. Da Danmark er artens nordgrænse i Europa svinger antallet af ynglepar meget, men i øjeblikket (2007) er der ret mange ynglepar – over 300. Den lægger 4-7 æg og får 1-2 kuld om året. Æggene ruges i 30-32 dage, og ungerne er uafhængige af forældrene efter 55-65 dage. Sløruglen yngler gerne i redekasser. Ynglebestanden er vurderet som sårbarden danske rødliste.[2]

Udover i Danmark yngler sløruglen over det meste af verden.

Sløruglen spiser mest spidsmus og smågnavere, som den jager over åbne marker, enge og moser om morgenen og i skumringen.

Kilder og henvisninger

  1. ^ Tyto alba rødlistestatus og globalt udredelseskort på iucnredlist.org hentet 29. januar 2021
  2. ^ a b Slørugle Den danske rødliste, bios.au.dk hentet 29. januar 2021
Tyto alba guttata