I dagens verden er Glostrup Kommune et problem, der har fået betydelig relevans i samfundet. Siden dets fremkomst har Glostrup Kommune fanget opmærksomheden fra millioner af mennesker rundt om i verden, hvilket har skabt debat og kontroverser omkring dets implikationer og konsekvenser. Dens indvirkning strækker sig til forskellige aspekter af dagligdagen og påvirker både et personligt og globalt niveau. I denne artikel vil vi gå i dybden med de forskellige facetter af Glostrup Kommune, analysere dens oprindelse, dens udvikling over tid og dens indflydelse i dag. Derudover vil vi undersøge, hvordan Glostrup Kommune har gennemsyret forskellige områder, og hvordan det har formet vores opfattelser og adfærd.
Glostrup Kommune ledes af et 19 mand stort kommunalbestyrelse samt seks permanente udvalg.[1] Kommunalbestyrelsen ledes af en borgmester, der efter kommunalvalget i 2009 har heddet John Engelhardt, der repræsenterer partiet Venstre.[2] Kommunen forblev uændret ved både kommunalreformen i 1970 og den i 2007. Den absolut længst siddende borgmester er Valdemar Hansen, der var valgt for Socialdemokraterne i perioden 1929−1962; i alt 33 år. Kommunen har i mange år udelukkende været regeret af socialdemokrater, hvilket blev ændret i kommunalvalget 2009.
Glostrup Kommune er blandt et mindretal af danske kommuner, der har en borgerrådgiverfunktion. Borgerrådgiveren refererer direkte til kommunens byråd. [7]