I dag er Undtagelsen fortsat et emne af stor relevans i dagens samfund. Dens indvirkning er blevet mærket i forskellige områder af vores liv, fra teknologi til politik, kultur og økonomi. Det er et emne, der har skabt debatter, modstridende meninger og har skabt væsentlige ændringer i den måde, vi lever og opfatter verden omkring os på. I denne artikel vil vi udforske vigtigheden af Undtagelsen, og hvordan det har påvirket den måde, vi tænker og handler på i dag.
Undtagelsen er en roman fra 2004 skrevet af Christian Jungersen.
Romanen følger personerne Iben, Malene, Camilla og Anne-Lise, der alle arbejder på Dansk Center for Information om Folkedrab – en fiktiv organisation i København. Iben, Malene og Camilla modtager i starten alle tre dødstrusler på deres email fra en ukendt afsender. Ydermere har Iben være udsat for en voldsom hændelse i Kenya. Centralt i bogen er kvindernes sociale sammenspil.
Jungersen modtog i 2005 De Gyldne Laurbær og P2 Romanprisen for romanen. Da romanen udkom i USA i 2007 kaldte New York Times' anmelder, Marcel Theroux den for et arketypisk sofistikeret thriller-komplot.[1]
Romanen blev filmatiseret i 2020.