Slaget ved Chippenham

I dag er Slaget ved Chippenham et emne, der har fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. Med sin relevans og betydning har Slaget ved Chippenham skabt voksende interesse inden for forskellige områder, fra politik til underholdning. Hvad enten det er på grund af dets indflydelse på samfundet eller dets indflydelse på populærkulturen, har Slaget ved Chippenham formået at positionere sig selv som et uundgåeligt samtaleemne. I denne artikel vil vi grundigt udforske alle facetter af Slaget ved Chippenham og analysere dens betydning og indflydelse i nutidens verden. Gør dig klar til at fordybe dig i det fascinerende univers af Slaget ved Chippenham!

Slaget ved Afbildning fra 1800-tallet af slaget ved Ashdown.[1]
Del af Vikingernes invasion af England
Dato Ca. 8 januar 878
Sted
Resultat Vikingernes sejr
Parter
Den store hedenske hær Wessex
Ledere
Gudrum Alfred den store
Styrke
5.000[2] Ukendt. Mindst 300 af Alfreds Hearthweru-garde blev indsat.[2]
Tab
Ukendt Store

Slaget ved Chippenham var en slag, der foregik i januar 878 mellem en vikingehær ledet af Gudrum slog en vestsakisk hær ledet af Alfred den Store. Vikingerne tvang Alfred til at flygte fra Chippenham og formåede midlertidigt at kontrollere størstedelen af Wessex.

Slaget var en del af et koordineret angreb på Wessex ledet af Guthrum og Ubba, og brød en tidligere våbenhvile imellem de to parter. Alfred, der tilbragte vinteren i Chippenham, havde ikke sin hær med sig og blev tvunget til at flugte til Athelney.

Efter Ubbas nederlag til Odda, Ealdorman of Devon under slaget ved Cynwit lykkedes det for Alfred at mønstre sine tropper og generobre Wessex efter slaget ved Edington i maj 878. Gudrum angreb ikke Wessex igen og indvilligede i en fred med Wedmoretraktaten.[3] Alfred reorganiserede herefter sin hær Wessex for at sikre, at at der altid var en stående styrke, som kunne være klar til at møde trusler.

Referencer

  1. ^ Hughes, T (1859). Scouring the White Horse; Or, the Long Vacation Ramble of a London Clerk. Boston, MA: Ticknor and Fields. OL 7069504M.
  2. ^ a b Niderost, Eric (15. november 2015). "Viking Tide: Alfred the Great during the Danish Invasions". Warfare History Network. Hentet 21. januar 2021.
  3. ^ Overy 2014, s. 91-93.
Litteratur


51°27′31″N 2°06′57″V / 51.4585°N 2.1158°V / 51.4585; -2.1158