I denne artikel vil vi udforske alt relateret til Signe Wenneberg i dybden. Fra dens historiske oprindelse til dens relevans i dag, gennem dens forskellige aspekter og anvendelser. Signe Wenneberg er et emne af stor betydning og har vakt interesse hos eksperter og den brede offentlighed. Langs disse linjer vil vi dykke ned i dens betydning, virkning og udvikling over tid. Ligeledes vil vi analysere de forskellige perspektiver og tilgange, der er givet, samt de implikationer og konsekvenser, det har haft på forskellige områder. Læs videre for at opdage alt, hvad du behøver at vide om Signe Wenneberg og dets indflydelse på den moderne verden.
Signe Wenneberg | |
---|---|
Født | 12. april 1968 (56 år) |
Uddannelse og virke | |
Uddannelsessted | Københavns Universitet ![]() |
Beskæftigelse | Journalist, forretningsperson ![]() |
Information med symbolet ![]() |
Signe Marie Wenneberg (født 12. april 1968 på Sydsjælland) er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder med egen virksomhed. Modtager af Verdensmålsprisen 2024. Driver "Den lille grønne avis" med over 100.000 faste følgere https://www.instagram.com/signewenneberg/. Samt indehaver af www.botaniskgin.dk med sine sønner stiftet 2018.
Medlem af bestyrelsen i Madkulturen fra april 2021 til april 2025.
I 2016 stiftede hun blogmediet "POV International" sammen med Morten Bay og Annegrethe Rasmussen. Hun havde titel af kreativ redaktør 1.2.2016-1.1.2018. Her blev ejerskabet af POV overgivet til fællesskabet. Wenneberg skriver i dag på sin blog signewenneberg.dk og på Instagramkontoen signewenneberg.
Signe Wenneberg har læst retorik og kulturformidling på Københavns Universitet i 1991-1997. Hun har siden arbejdet som fast kulturskribent ved Politiken, som programmedarbejder ved TV 2 og DR, som undervisningsassistent ved Københavns Universitet, chefkonsulent hos Kjaer & Kjerulf, administrerende direktør ved mediebureauet Vizeum, ligesom hun er tidligere formand for Miljømærkenævnet - Svane-mærket/Blomst-mærket. Hun fungerer til daglig som selvstændig foredragsholder, moderator og rådgiver med fokus på især kunder inden for klima, grønt forbrug, bæredygtigt byggeri og fødevareområdet.
Wenneberg har udgivet flere bøger om have, mad, kommunikation og politik. Hun har været redaktør af brevkasser i bl.a. Bo Bedre og Ude og Hjemme. Desuden var hun formand og stifter af bl.a. netværket Albrightgruppen (2006-2015) og Burhønsenes Befrielsesfront, der siden 2011 arbejder for bedre dyrevelfærd.
Wenneberg modtog i 2013 prisen som Årets Ægtivist (Dyrenes Beskyttelse), samt prisen for "Årets bog om mad".[1] Byggede i 2014 verden første FSC-certificerede hus - bestående af 98,7 pct træ og på pæle. Huset er beliggende på landet i Gribskov.
Wenneberg har arbejdet med velgørenhed for Røde Kors, Danmission, Danida og Dansk Flygtningehjælp, er ambassadør for Plan Børnefonden.
Wenneberg var medlem af Det Etiske Råd (udpeget af fødevareminister Karen Hækkerup) fra 2013 til udgangen af 2016.
Wenneberg sidder siden 2015 i bestyrelsen for Underværker Realdania 2015 og i bestyrelsen for Friland (økologisk kød) siden 2016-2022.
Wenneberg er bosiddende i Hellerup.
I 2011 opstillede Signe Wenneberg som folketingskandidat for Socialdemokraterne i Gentofte,[2] men blev ikke indvalgt ved folketingsvalget den 15. september.[3]
Artiklen om politikeren Signe Wenneberg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede. Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. |