I dagens verden er Samfundet til Udgivelse af Dansk Musik et emne, der er blevet mere og mere relevant. Fra dens indvirkning på samfundet til dens indvirkning på økonomien og miljøet er Samfundet til Udgivelse af Dansk Musik blevet et omdrejningspunkt for både eksperter og borgere. For bedre at forstå dette fænomen og dets implikationer, er det afgørende at undersøge det fra flere perspektiver og opdage dets sande omfang. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Samfundet til Udgivelse af Dansk Musik, hvilket giver et omfattende overblik lige fra dets historie til dets mulige løsninger. Med dette håber vi at kaste lys over Samfundet til Udgivelse af Dansk Musik og fremme en informeret diskussion om dens betydning i dag.
Samfundet til udgivelse af dansk musik – senere kaldet Edition SAMFUNDET og nu Edition S – blev stiftet i 1871 som et privat, ukommercielt foretagende, der skulle sikre den danske kulturhistories væsentlige værker en fremtid i trykt form.
Siden stiftelsen har Edition S imidlertid udviklet sig til at være et af de førende danske forlag, der – sin støtte fra Statens Musikråd til trods – fungerer som privat forlag med et af de vægtigste kataloger af solo-, kammer-, kor- og orkestermusik.