I dagens verden er Randers Kommune et emne, der har fået stor relevans på alle samfundsområder. Fra dens indflydelse på økonomien til dens indflydelse på folks daglige liv, har Randers Kommune været genstand for løbende debat og analyser. I denne artikel vil vi grundigt udforske de forskellige facetter af Randers Kommune, undersøge dens oprindelse, dens udvikling over tid og dens virkning i dag. Gennem interviews med eksperter på området og relevante statistiske data søger vi at opbygge et klart og fuldstændigt billede af Randers Kommune og dykke ned i dets implikationer og udfordringer.
Forligspartierne sendte opmanden til Hvorslev og Langå, og han anbefalede en afstemning i Hvorslev Kommune og i de tre sydligste sogne i Langå Kommune; denne afstemning fandt sted den 19. april2005, og alle ønskede at komme med i Favrskov Kommune frem for Ny Viborg Kommune og Ny Randers Kommune.
Randers tilbyder uddannelser indenfor både folkeskoler, privat- og friskoler, specialskoler, efterskoler, forberedende uddannelser, ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser.
VIA University College tilbyder mellemlange videregående uddannelser på Campus Randers. Fra 2018 vil omkring halvdelen af uddannelsen til folkeskolelærer, kunne gennemføres i Randers. Campus er placeret centralt i byen, og byggeriet stod færdigt i 2011. Derudover ligger Erhvervsakademi Dania[3] også i byen; den har korte videregående uddannelser. Projektet "Ordblind i Randers" tilbyder møder, for at lette ordblinde elevers overgang fra afgangsklasser til ungdomsuddannelser.[4] Randers Kommune tilbyder derudover 'Studiemødregrupper'.[5]