I denne artikel vil vi udforske alt relateret til Professionsbachelor i ernæring og sundhed, fra dets oprindelse og udvikling til dets virkning i dag. Professionsbachelor i ernæring og sundhed er et emne, der har vakt stor interesse på forskellige områder, hvilket har skabt debat og polemik blandt eksperter og den brede offentlighed. I årenes løb er Professionsbachelor i ernæring og sundhed blevet mere og mere relevant og har påvirket ikke kun samfundet, men også kulturen og økonomien. Gennem denne detaljerede analyse vil vi undersøge de mest relevante aspekter af Professionsbachelor i ernæring og sundhed, hvilket giver læseren et omfattende og opdateret syn på dette fænomen.
Uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed blev oprettet i 2002 og erstatter de tre tidligere sundhedsuddannelser til ernærings- og husholdningsøkonom, klinisk diætist og økonoma (sundhedsuddannet person, der er ansat i et køkken på et sygehus, plejehjem eller i en institution).
Offentligt ansatte professionsbachelorer i ernæring og sundhed beskæftiger sig med vejledning af borgere og social- og sundhedsansatte inden for områderne kost, rengøring og hygiejne. Nogle arbejder i køkkener på hospitaler, plejehjem og i institutioner som køkkenledere eller cateringledere. Andre underviser som f.eks. husholdningslærere på husholdningsskoler, tekniske skoler og social- og sundhedsskoler. Visse professionsbachelorer er ansat i levnedsmiddelindustrien og som private ernæringskonsulenter.
Uddannelsen i ernæring og sundhed er en mellemlang videregående uddannelse (MVU), der varer 3 ½ år og fører frem til betegnelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Man har som færdiguddannet mulighed for at videreuddanne sig (eventuelt efter supplering) i fx sundhedsfaglig kandidatuddannelse eller læring og forandringsprocesser.
Professionsbachelorerne i ernæring og sundhed er organiseret i FaKD - Foreningen af Kliniske Diætister.
Professionsbachelorer i ernæring og sundhed, der har autorisation som klinisk diætist, er endvidere underlagt Sundhedsvæsenets Patientklagenævn.