Pave Hadrian 3.

I denne artikel vil vi udforske relevante aspekter om Pave Hadrian 3., et emne, der har fanget opmærksomheden hos både eksperter og entusiaster. Siden hans optræden på scenen har Pave Hadrian 3. udløst endeløse debatter, der har skabt både beundring og kontrovers. I årenes løb har Pave Hadrian 3. udviklet sig på mange måder og tilpasset sig det moderne samfunds skiftende krav. I denne publikation vil vi søge at dykke ned i de forskellige aspekter, der gør Pave Hadrian 3. til et så relevant emne i dag, ved at analysere dets indvirkning på forskellige sektorer og dets fremtidige fremskrivninger. Fra dets fremkomst til nutiden har Pave Hadrian 3. sat et uudsletteligt præg på kultur, økonomi og teknologi og konsolideret sig selv som en allestedsnærværende figur i nutiden. Tag med os på denne tur til Pave Hadrian 3., hvor vi vil opklare dens mysterier og opdage dens indflydelse på vores daglige liv.

Pave Hadrian 3.
FødtFødselsdato ukendt Rediger på Wikidata
Rom
Valgt21. maj 884 Rediger på Wikidata
Død885, 885 Rediger på Wikidata
San Cesario sul Panaro Rediger på Wikidata
HvilestedAbbediet Nonantola Rediger på Wikidata
Festdag8. juli Rediger på Wikidata

Hadrian 3. (død juli 885) var pave fra 17. maj 884 til sin død i 885.[1]

Han blev født i Rom. Han død i juli 885 ved San Cesario sul Panaro i Modena, kort efter at være startet på en rejse til Worms i nutidens Tyskland. Formålet med turen var at møde i Rigsdagen, efter han var blevet hidkaldt af den frankiske konge Karl 3. for at afgøre hvordan afgøre arvefølgen i Det tysk-romerske Rige,[2] og diskutere saracenernes voksende magt. Det vides også, at han har skrevet et brev, hvori han fordømte de kristne i både den muslimske ledede og den kristne del af Spanien for at være for venlige overfor jøder i disse områd.[3]

Han blev helgenkåret i 1891, og hans festdag er 8. juli.[4]

Hans død og efterfølgende begravelse foregik i kirken San Silvestro Abbazia di Nonantola nær Modena[5] og omkring 1122 blev der udført et relief i rammen omkring døren. Hans relikvier findes nær alteret i kirken.

Referencer

  1. ^  . Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913. {{cite encyclopedia}}: Tjek |url= (hjælp)
  2. ^ Richard P. McBrien, Lives of the Popes: The Pontiffs from St. Peter to John Paul II, (HarperCollins, 2000), 143.
  3. ^ Bernard S. Bachrach (1. januar 1977). Early Medieval Jewish Policy in Western Europe (reprint udgave). U of Minnesota Press. s. 190. ISBN 9780816608140.
  4. ^ Hadrian III, Francois Bougard, The Papacy: An Encyclopedia, Vol.2, ed. Philippe Levillain, (Routledge, 2002), 682
  5. ^ Hadrian III, Francois Bougard, The Papacy: An Encyclopedia, Vol.2, 682.
Spire
Denne pavebiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.