Oversergent

I denne artikel vil vi udforske emnet Oversergent fra forskellige perspektiver og med det formål at give et omfattende overblik over dets betydning, virkning og relevans i dag. Gennem en detaljeret og stringent analyse vil vi undersøge de forskellige aspekter relateret til Oversergent, og behandle både dets oprindelse og dets udvikling over tid. Ligeledes vil vi dykke ned i de praktiske og teoretiske implikationer, som Oversergent har i forskellige sammenhænge, ​​samt dens indflydelse på samfundet og dagligdagen. Med en kritisk og reflekterende tilgang søger denne artikel at tilbyde et berigende og dybdegående blik på Oversergent, der giver viden og perspektiver, der inviterer til refleksion og debat.

En oversergent er en M221-stilling i Forsvaret. En oversergent vil typisk have været sergent i 3-4 år før man kan uddannes til oversergent.[1]

Oversergent
Distinktioner for Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet
LandDanmark
VærnHæren
Søværnet
Flyvevåbnet
GruppeSergent gruppen
NATO kodeOR-7
LøntrinM221
Graden højere erSeniorsergent
Graden lavere erSergent

Uddannelsen til oversergent er benævnt Videreuddannelsestrin 1/Mellemleder (VUT-I/ML). Uddannelsen tager mellem 14-19 uger afhængigt af værnet.[2]

I Hæren kan en oversergent være næstkommanderende i en deling, oftest som den eneste professionelle i en værnepligtsdeling.

I Søværnet kan en oversergent være vagtholdsleder i operationsrummet og i Flyvevåbnet kan en oversergent være 2. tekniker/flyredder i en redningshelikopter.

I Hærhjemmeværnet er en oversergent næstkommanderende i en deling, i Flyverhjemmeværnet næstkommanderende i en sektion og i Marinehjemmeværnet næstkommanderende skibsfører. En oversergent kan i Hjemmeværnet også være kommandobefalingsmand eller forsyningsbefalingsmand på kompagniniveau. Oversergenter i Hjemmeværnet er ulønnede.

Sammenligning med udlandet

I NATO er rangkoden OR-7 tilknyttet oversergentgraden. Denne kode tilkendegiver rangforholdet for militære ansatte imellem på tværs af medlemslandene.[3] Rangen svarer til Staff Sergeant i den britiske hær, Chief Petty Officer i Royal Navy, Flight Sergeant i RAF og Hauptfeldwebel/Hauptbootsmann i Bundeswehr/Bundesmarine.

Referencer

  1. ^ forsvaret.dk OVERSERGENT (VUT-I)
  2. ^ "fmn.dk Delrapport vedrørende udviklingsskitser for forsvarets fremtidige mellemlederuddannelser" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 24. september 2015. Hentet 20. januar 2015.
  3. ^ militaria.lv Stanag 2116
Spire
Denne artikel om militær er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.