Mellemrum

I denne artikel vil vi tage fat på det spændende emne Mellemrum, som har skabt stor interesse og debat på forskellige områder. Fra sin oprindelse til i dag har Mellemrum været genstand for undersøgelse og analyse, hvilket har givet os mulighed for at opnå en dybere forståelse af dens karakteristika og konsekvenser for samfundet. På denne måde vil vi udforske de forskellige aspekter relateret til Mellemrum, fra dens indvirkning på økonomien til dens virkninger på den sociale og kulturelle sfære. Derudover vil vi undersøge de forskellige perspektiver og meninger, der er blevet udtrykt om Mellemrum, med det formål at tilbyde en omfattende og berigende vision af dette kontroversielle emne.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Tegnsætning

apostrof ( ' ) ( )
bindestreg ( - ) ( )
citationstegn ( ‘ ’ ) ( “ ” ) m.fl.
kolon ( : )
komma ( , )
mellemrum (   )
parenteser ( ( ) ) ( ) ( { } ) ( 〈 〉 )
punktum ( . )
semikolon ( ; )
skråstreg ( / )
spørgsmålstegn ( ? )
tankestreg ( ) ( ) ( ) ( )
udeladelsesprikker ( ) ( ... )
udråbstegn ( ! )

Andre typografiske tegn

asterisk ( * )
bundstreg ( _ )
obelisk ( † ‡ )
gradtegn ( ° )
lighedstegn ( = )
lodret streg ( | )
mindre end-tegn ( < )
nummertegn ( # )
og-tegn ( & )
omvendt skråstreg ( \ )
primtegn ( )
punkt ( med mere )
snabel-a ( @ )
større end-tegn ( > )
tilde ( ~ )

Andre specialtegn

afsnitstegn ( )
cirkumfleks ( ^ )
copyrightmærket ( © )
dollartegn ( $ )
eurosymbol ( )
forklaringstegn ( ɔ: )
generisk valutategn ( ¤ )
paragraftegn ( § )
procenttegn ( % )
pundtegn ( £ )
varemærke ( ® ) ()

Et mellemrum er et blanktegn – egentlig et tegnfravær, som alene ses som pladsen mellem andre, mere betydningsfulde tegn. På dansk, som på de fleste andre sprog, bruges mellemrummet til at markere et ords afslutning og et nyt ords begyndelse. Derudover sættes det efter, men ikke før, tegn som komma og semikolon.

I det digitale miljø findes mellemrumstegnet i unicodepositionen U+0020 ("SPACE"). En digital variant, normalt kaldet hårdt mellemrum,[kilde mangler] der markerer at der ikke ønskes linjeombrydning, findes i unicodepositionen U+00A0 ("NO-BREAK SPACE") og kan bruges i HTML som   &#xa0; eller &#160;.

Mellemrummets størrelse er afhængig af hvilken skrifttype, teksten er sat med. Som udgangspunkt har man valgt, at et mellemrum er det lille i's breddeværdi, men er der tale om tekst udelukkende med majuskler, så bruger man det store I's breddeværdi.[kilde mangler]

Se også

Spire
Denne artikel om sprog er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.