Mark Le Fêvre

I denne artikel vil vi udforske og analysere virkningen af ​​Mark Le Fêvre i forskellige sammenhænge og omfang. Siden dets fremkomst har Mark Le Fêvre genereret en række debatter og kontroverser, der har gennemsyret forskellige sociale og kulturelle sfærer. Gennem historien har Mark Le Fêvre sat et uudsletteligt præg på menneskers liv, deres tanker og deres handlinger. Vi vil dykke ned i de mest relevante aspekter og undersøge, hvordan Mark Le Fêvre har formet og transformeret den verden, vi lever i, samt de mange fortolkninger, det har givet anledning til. Denne artikel søger at tilbyde et bredt og tværfagligt perspektiv på Mark Le Fêvre, der inviterer læseren til at reflektere over dets betydning og indflydelse på det nuværende samfund.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Mark le Fêvre
Personlig information
Fulde navnMark le Fêvre
Født30. december 1988 (36 år)
Horsens, Danmark
NationalitetDanmark Dansk
BopælKøbenhavn
Uddannelses­stedHorsens Statsskole Rediger på Wikidata
BeskæftigelseStandupkomiker, radio- og TV-vært
Aktive år2013–nu
RollerMaark
Eksterne henvisninger
marklefevre.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Mark le Fêvre (født 30. december 1988[1]) er en dansk komiker, radio- og tv-vært.[2]

Opvækst og uddannelse

Han er opvokset i Horsens, hvor han gik i folkeskole, og senere blev student fra Horsens Statsskole. Efter gymnasiet begyndte han at studere i Århus. Under sin studietid her fik han debut på byens Stand Up-scene.[3]

Han er bachelor i engelsk og dramaturgi.[4]

Karriere

Le Fêvre startede sin stand-up-karriere som 20-årig.[3] I 2013 fik radiostationen The Voice øje på Mark Le Fêvre, og de endte med at tilbyde ham en stilling som vært på morgenprogrammet Vågn Op![3] Derfor satte Le Fêvre studierne i Århus på stand by og flyttede til København for at lave radio. Samtidig med arbejdet som radiovært fortsatte han med at optræde på Stand Up-scenen og lave YouTube-videoer.

Det folkelige gennembrud skulle vise sig at komme fra Youtube-videoerne, der blev delt flittigt på de sociale medier, og han blev kåret til årets Webstar ved Zulu Awards 2017.[5] Specielt karakteren Jyde-Man var med til slå Mark Le Fêvres navn fast i løbet af 2016. Stilen er mere fortællende og omfatter derfor ikke blot punchlines.[3] Han var nomineret til "Årets talent" ved Zulu Comedy Galla i 2016.[3]

Mark Le Fêvre har stor interesse for gaming, film og tegneserier, hvilket også af og til kommer til udtryk i hans shows. Derudover har han lavet en del gaming-relateret indhold sammen med Pixel.tv og Thomas Bense. Han har også medvirket i podcasten Verdens Bedste Filmklub med Lasse Rimmer.

I foråret 2019 var Le Fêvre på sin første one-man-turne med sit show Bøvl, som gæstede 27 spillesteder.[6] Horsens Folkeblads anmelder Christian Rimestad tildelte showet seks ud af seks stjerner.[7]

Referencer

  1. ^ Tina Camilla Moesgaard (29. maj 2020). "Han jokede om sin største frygt – få måneder efter fik han sit livs chok". TV2. Hentet 29. maj 2020.
  2. ^ IMDB
  3. ^ a b c d e Kristien Torp, Euroman, 16. august 2016
  4. ^ "Lisette Olesen, Rust - Studenter Magasinet på SDU, 13. september 2016". Arkiveret fra originalen 5. april 2017. Hentet 8. juni 2017.
  5. ^ Hansen, Simone Kirstine; Mathiasen, Marie Holm (2. februar 2017). "'Guldregn' over Gulddreng: Her er alle vinderne af dette års ZULU Awards". TV2 Underholdning.
  6. ^ Mikkel M. Vermeulen. "MARK LE FÊVRE: BØVL". mmm.dk.
  7. ^ Christian Rimestad (28. februar 2019). "Den helt store griner: Mark le Fevre på hjemmebane". Horsens Folkeblad.

Eksterne henvisninger