Johann Dominik Fiorillo

I dagens verden har Johann Dominik Fiorillo fået en hidtil uset relevans. Uanset om vi taler om Johann Dominik Fiorillo som et socialt fænomen, et emne for videnskabelig forskning eller en offentlig person, så har hans tilstedeværelse en betydelig indflydelse på samfundet. I denne artikel vil vi gå i dybden med de mest relevante aspekter af Johann Dominik Fiorillo, dets indflydelse på forskellige områder og de mulige implikationer, det har for vores konstant skiftende verden. Gennem en detaljeret analyse vil vi tage et kig på, hvordan Johann Dominik Fiorillo er blevet en afgørende faktor i dag, og hvordan dens tilstedeværelse vil fortsætte med at sætte sine spor i fremtiden.

Johann Dominik Fiorillo
Personlig information
Født13. oktober 1748 Rediger på Wikidata
Hamborg, Tyskland Rediger på Wikidata
Død10. september 1821 (72 år) Rediger på Wikidata
Göttingen, Niedersachsen, Tyskland Rediger på Wikidata
FarIgnazio Fiorillo Rediger på Wikidata
BarnJohann Wilhelm Raphael Fiorillo Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseKunstmaler, universitetsunderviser, kunsthistoriker Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverGeorg-August-Universität Göttingen Rediger på Wikidata
ArbejdsstedBologna (1765-1769), Braunschweig (1769-1781), Göttingen (1781-1821) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johann Dominik Fiorillo (født 13. oktober 1748 i Hamburg, død 10. september 1821 i Göttingen) var en tysk kunsthistoriker og maler.

F., af italiensk herkomst, uddannedes paa Baireuth’s Akademi og i Italien, blev 1781 Tegnelærer i Göttingen, 1799 Prof. i Filosofi ved Univ. der. I sine Historiemalerier gaar han i Batoni’s Spor; større Bet. har han som flittig Kunsthistoriker. Værker: »Geschichte der zeichnenden Künste von ihrer Wiederauflebung bis in die neuesten Zeiten« (5 Bd, 1798—1808), »Kleine Schriften artistischen Inhalts« (2 Bd, 1803—06) og »Geschichte der zeichnenden Künste in Deutschland und der vereinigten Niederlanden« (4 Bd, 1815—20).

Kilder