Denne artikel vil behandle emnet Hedebygade fra forskellige perspektiver og tilgange, med det formål at give en holistisk og komplet vision af dette emne. Forskellige aspekter relateret til Hedebygade vil blive analyseret, hvilket giver detaljeret og opdateret information, der gør det muligt for læseren fuldt ud at forstå dens betydning og relevans i den aktuelle kontekst. Ligeledes vil forskellige undersøgelser, forskning og ekspertudtalelser om Hedebygade blive undersøgt, for at tilbyde en omfattende og berigende vision, der bidrager til viden og forståelse af dette emne. Igennem artiklen vil der blive dykket ned i specifikke aspekter af Hedebygade, hvilket fremhæver dets indflydelse på forskellige områder og dets indflydelse på det nuværende samfund.
Hedebygade er en gade på Vesterbro i København, der går fra Tøndergade til Enghavevej. Gaden er en sidegade, der hovedsageligt er præget af etageejendomme. Omtrent halvvejs er der en lille fredeliggjort sidegade med beplantning og cykelstativer. Oprindelig hed gaden Lille Enghavevej, men i 1904 blev navnet ændret til Hedebygade efter den store handelsby Hedeby i Sydslesvig fra vikingetiden.
Forfatteren Tove Ditlevsen (1917-1976) havde sit barndomshjem i baghuset nr. 30A og har beskrevet sin fattige og barske opvækst i området i flere værker, blandt andet i romanen Barndommens gade fra 1943. I 1991 fik Tove Ditlevsens Plads, der ligger tæt på krydset mellem Hedebygade og Enghavevej, navn efter hende.
For- og baghusene til nr. 24-24A og 26-26A fra 1886 og 28, 28A, 30 og 30A fra 1884 blev fredet i 1997. Begrundelsen var at der var tale om karakteristisk boligbyggeri i de københavnske brokvarterer fra slutningen af 1800-tallet, og hvor lejlighedsplaner, trappeopgange og porte i vid udstrækning var blevet bevaret.