Højhuset Langenæs

I denne artikel skal vi udforske det fascinerende liv for Højhuset Langenæs, en karakter, der har sat et uudsletteligt præg på historien. I årenes løb har Højhuset Langenæs været genstand for beundring, kontrovers og debat, og hans arv lever videre den dag i dag. Fra hans mest bemærkelsesværdige bedrifter til de mørkeste øjeblikke i hans liv, vil vi dykke ned i ins og outs af Højhuset Langenæss liv for at opdage, hvad der gjorde denne figur så indflydelsesrig. Gennem vidnesbyrd, dokumenter og analyser vil vi forsøge at kaste lys over vigtigheden og virkningen af ​​Højhuset Langenæs i hans tid og i dag, for virkelig at forstå omfanget af hans arv.

Højhuset Langenæs
Højhuset Langenæs
Generel information
Koordinater56°8′32.98″N 10°11′7.62″Ø / 56.1424944°N 10.1854500°Ø / 56.1424944; 10.1854500
Design og konstruktion
Arkitektarkitektfirmaet Salling-Mortensen
BygherreArbejdernes Andels Boligforening
Ingeniørrådgivende ingeniørfirma Askøes Eftf
Oversigtskort
Højhuset Langenæs ligger i Aarhus
Højhuset Langenæs
Højhuset Langenæs
Højhuset Langenæs' beliggenhed

Højhuset Langenæs er et af vartegnene på Langenæs-området i Aarhus. Højhuset er opført i mursten. Af sikkerhedshensyn, er ingen af de benyttede mursten i højhuset manuelt tilhugget, de er derimod brændt i den rigtige størrelse fra teglværket. Efter en omfattende renovering i 1991-92, blev højhusets facader belagt med rødmalede aluminiumsplader. Huset er på 17 etager og er – med en højde på 55 meter – Danmarks højeste murstensbygning. Huset øverste 15 etager rummer 90 lejligheder på 1-4 værelser. De to nederste etager anvendes af forskellige erhvervsdrivende, herunder Langenæs Handicapcenter, der en paraplyorganisation i Aarhus Kommune med 22 forskellige handicap- og patientforeninger tilknyttet.

Højhuset er opført af Arbejdernes Andels Boligforening i perioden 1967-71 efter tegninger af arkitektfirmaet Salling-Mortensen og rådgivende ingeniørfirma Askøes Eftf.