Fermat (musik)

Denne artikel vil behandle emnet Fermat (musik), som i øjeblikket har skabt stor interesse. Siden starten har Fermat (musik) været genstand for analyse og debat på forskellige områder, hvilket har genereret modstridende meninger og forskellige holdninger. I betragtning af relevansen og kompleksiteten af ​​Fermat (musik) er det vigtigt at uddybe sin undersøgelse for at forstå dens indvirkning og implikationer i dagens samfund. I denne forstand vil der blive udført en udtømmende analyse af Fermat (musik), der behandler dets mest relevante aspekter og tilbyder en omfattende vision, der giver læseren mulighed for at dykke ned i dens betydning og omfang. Derudover vil der blive overvejet forskellige perspektiver og tilgange, der bidrager til at berige forståelsen af ​​Fermat (musik) og dermed give en global og mangefacetteret vision af dette brede og betydningsfulde emne.

Fermattegn:
- normal fermat
- kort fermat
- lang fermat
- pause med fermat
For alternative betydninger, se Fermat. (Se også artikler, som begynder med Fermat)

Fermat (it. fermáta eller coróna, en. pause, fr. point d'orgue) er navnet på det musikalske hviletegn der betegner at den node eller pause, over hvilken det anbringes, skal udholdes en vis ikke nærmere bestemt tid ud over dens egentlige værdi eller varighed. Anbragt over en taktstreg antyder en fermat, at her skal indskydes en lille pause. Endelig anbringes fermat også i koncertstykker og lignende på det sted mod slutningen, hvor solisten indskyder den såkaldte kadence.

Oprindelig anvendtes fermat for at betegne afslutningen af et musikstykke og anbragtes derfor over den sidste node i dette; på samme måde antydede den ofte i koralen afslutningen af de enkelte verslinier.

Berømte fermater fra begyndelsen af Beethovens femte symfoni
Berømte fermater fra begyndelsen af Beethovens femte symfoni       
Beethovens femte symfoni
Første sats med de berømte fermater (7m28s)

Er der problemer med lyden? Se da eventuelt Hjælp:Ogg Vorbis eller "Media help" (engelsk)

Kilde


Spire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.