Ammunitionsrydningstjenesten

I dagens artikel vil vi udforske i detaljer om Ammunitionsrydningstjenesten, et emne, der har fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. Ammunitionsrydningstjenesten er et emne, der har skabt stor debat på forskellige områder og har vakt stor interesse i samfundet. Igennem denne artikel vil vi analysere forskellige aspekter relateret til Ammunitionsrydningstjenesten, fra dens oprindelse til dens virkning i dag. Vi vil undersøge dets forskellige dimensioner, dets relevans i dag og de implikationer, det har for forskellige sektorer. Derudover vil vi undersøge udtalelser fra eksperter om emnet, såvel som erfaringerne fra mennesker, der er blevet direkte berørt af Ammunitionsrydningstjenesten. Uden tvivl er dette et fascinerende emne, som fortjener at blive udforsket i dybden. Tag med os på denne fascinerende opdagelsesrejse om Ammunitionsrydningstjenesten!

Bomberobotten Rullemarie på vej tilbage efter fuldført mission

Ammunitionsrydningstjenesten, også kendt som Explosive Ordnance Disposal eller blot EOD, er en dansk enhed, som har til opgave at fjerne ueksploderet ammunition. Opgaven kan deles i en decideret militær opgave og en civil beredskabsorienteret opgave. Militæret sørger for rydning af eksplosiver på egne områder som kaserner og skydeterræner og i krigszoner.

Den civile opgave vedrører typisk bombetrusler og funden ammunition på områder som banegårde og havne. For at beskytte mandskab undersøger en bomberobot som Rullemarie den mistænkelige genstand. Andre myndigheder får konsulentbistand efter behov.

I 2010 overgik noget af fyrværkeridelen, både lovligt og ulovligt, fra EOD til Hjemmeværnet. I samarbejde med EOD i Skive er cirka 70 frivillige uddannet til at varetage rydning og bortskaffelse af fund af lovligt og ulovligt fyrværkeri i Danmark. Hjemmeværnets Rydningsassistenter (RYDASS) er opdelt i otte distrikter og bliver indsat cirka 200 gange om året.

Opgaven[hvilken?] varetages i Danmark af:

I udlandet er de tilsvarende enheder ofte underlagt politiet.

Eksterne henvisninger

MilitærSpire
Denne artikel om militær er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
BeredskabetSpire
Denne artikel om beredskabet er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.