Áras an Uachtaráin

I denne artikel vil Áras an Uachtaráin blive grebet ind fra forskellige perspektiver med det formål at dykke ned i dets betydning og relevans i dag. Gennem læsningen vil nøgleaspekter relateret til Áras an Uachtaráin blive analyseret, fra dets oprindelse og udvikling til dets indvirkning på det nuværende samfund. Forskellige synspunkter og udtalelser fra eksperter om emnet vil blive undersøgt for at tilbyde en omfattende og berigende vision af Áras an Uachtaráin. Ligeledes vil der blive præsenteret konkrete eksempler og casestudier, der giver læseren mulighed for bedre at forstå relevansen og anvendelsen af ​​Áras an Uachtaráin i hverdagen. Denne artikel søger at give en global og komplet vision af Áras an Uachtaráin med det formål at bidrage til viden og forståelse af dette brede og betydningsfulde emne.

Áras an Uachtaráin

Áras an Uachtaráin (Irsk udtale: ; "Præsidentens Residens"), tidligere Viceregal Lodge, er embedsbolig og primære arbejdssted for Irlands præsident. Det ligger ved Chesterfield Avenue i Phoenix Park i Dublin.

Bygningen design blev tilskrevet amatørarkitekt Nathaniel Clements, men de ter sandsynligt, at det blev hjulpet på vej af profesionelle (John Wood of Bath, Sir Edward Lovett Pearce og Richard Cassels) og det stod færdigt omkring 1751-1757.[1][2]

Referencer

  1. ^ "Outline History of Áras an Uachtaráin". Áras an Uachtaráin. Arkiveret fra originalen 23. januar 2013. Hentet 7. januar 2013.
  2. ^ History of Áras an Uachtaráin, p8

Eksterne henvisninger

53°21′35″N 6°19′03″V / 53.359676°N 6.31745°V / 53.359676; -6.31745

Spire
Denne artikel om irsk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.