Fennec ræv



Al den viden, som mennesket har opsamlet gennem århundreder om Fennec ræv, er nu tilgængelig på internettet, og vi har samlet og arrangeret den for dig på den mest tilgængelige måde. Vi ønsker, at du hurtigt og effektivt kan få adgang til alt det om Fennec ræv, som du ønsker at vide, at din oplevelse er behagelig, og at du føler, at du virkelig har fundet de oplysninger om Fennec ræv, som du søgte.

For at nå vores mål har vi gjort en indsats for ikke kun at få de mest opdaterede, forståelige og sandfærdige oplysninger om Fennec ræv, men vi har også sørget for, at sidens design, læsbarhed, indlæsningshastighed og brugervenlighed er så behagelige som muligt, så du kan fokusere på det væsentlige, nemlig at kende alle de data og oplysninger, der er tilgængelige om Fennec ræv, uden at skulle bekymre dig om andet, det har vi allerede taget hånd om for dig. Vi håber, at vi har nået vores mål, og at du har fundet de oplysninger, du ønskede om Fennec ræv. Så vi byder dig velkommen og opfordrer dig til at fortsætte med at nyde oplevelsen af at bruge scientiada.comZ.

Fennec ræv
Fennec Fox.jpg
Videnskabelig klassificering redigere
Kongerige: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: Mammalia
Bestille: Kødædende
Underordning: Caniformia
Familie: Canidae
Underfamilie: Caninae
Stamme: Vulpini
Slægt: Vulpes
Arter:
V. zerda
Binomisk navn
Vulpes zerda
( Zimmermann , 1780)
Fennec area.png
Fennec rækkevidde

Den fennek ( Vulpes zerda ) er en lille crepuscular ræv hjemmehørende i Sahara-ørkenen , den Sinai-halvøen i Egypten , og Arava og Negev ørkenen i Israel . Dens mest karakteristiske træk er dens usædvanligt store ører, der tjener til at sprede varme. Fennec er den mindste canid art. Dens pels, ører og nyrefunktioner har tilpasset sig ørkenmiljøet med høje temperaturer og lidt vand. Hørelsen er også følsom over for at høre bytte, der bevæger sig under jorden. Den spiser hovedsageligt insekter , små pattedyr og fugle . Fennec har en levetid på op til 14 år i fangenskab og omkring 10 år i naturen. Dens vigtigste rovdyr er Verreaux ørnugle , sjakaler og andre store pattedyr. Fennec -familier graver huler ud i sandet for beboelse og beskyttelse, som kan være så store som 120 m 2 og støder op til andre familiers huler. Præcise befolkningstal kendes ikke, men anslås ud fra observationshyppigheden; disse indikerer, at fennec i øjeblikket ikke er truet af udryddelse. Kendskab til sociale interaktioner er begrænset til oplysninger indsamlet fra dyr i fangenskab. Fennecs pels er værdsat af de oprindelige folk i Nordafrika, og i nogle dele af verden betragtes den som et eksotisk kæledyr .

Navnet stammer fra artens arabiske navn: fanak ( ).

Taksonomi

Canis (zerda) var det videnskabelige navn , som Eberhard August Wilhelm von Zimmermann foreslog i 1780. Det blev placeret i slægten Vulpes af Karl Christian Gmelin i 1788. Det videnskabelige navn Fennecus arabicus blev foreslået af Anselme Gaëtan Desmarest i 1804.

Dens fylogenetiske relation er præsenteret i nedenstående kladogram.

Polar ræv

Kit ræv

Corsac ræv

Rüppells ræv

rød ræv

Cape ræv

Blanfords ræv

Fennec ræv

Mårhund

Bat-eared ræv

Beskrivelse

Fennecrævens pels er halmfarvet. Dens næse er sort. Dens tilspidsende hale har en sort spids. Dens lange ører har langsgående rødlige striber på ryggen og er så tæthårede indeni, at den ydre hørbare meatus ikke er synlig. Ørekanterne er hvidlige, men mørkere på bagsiden. Øre -til -krop -forholdet er størst i canid -familien og hjælper sandsynligvis med at sprede varme og lokalisere hvirveldyr . Den har mørke striber, der løber fra det indre øje til hver side af den slanke snude. Dens store øjne er mørke. Tandlægeformlen er3.1.4.23.1.4.3× 2 = 42 med små og smalle hjørnetænder . Puderne på dens poter er dækket af tæt pels, hvilket letter at gå på varm, sandet jord.

Fennec ræven er den mindste canid. Hunnerne varierer i hoved-til-kropsstørrelse fra 34,5 til 39,5 cm (13,6 til 15,6 in) med en 23-25 cm (9,19,8 in) lang hale og 99,5 cm (3,53,7 in) lange ører og vejer 11,9 kg (2,24,2 lb). Hannerne er lidt større og varierer i hoved-til-krop-størrelse fra 39 til 39,5 cm (15,4 til 15,6 in) med en 23-25 cm (9,1-9,8 in) lang hale og 10 cm (3,9 in) lange ører, der vejer ca. mindst 1,3 kg (2,9 lb).

Udbredelse og levesteder

Fennecræven er fordelt i hele Sahara, fra Marokko og Mauretanien til det nordlige Sudan , gennem Egypten , Sinai -halvøen og Arava- og Negev -ørkenerne i det sydlige Israel . Det beboer små klitter og store træløse sandområder med sparsom vegetation, såsom græs, kim og små buske.

Adfærd og økologi

En fennec ræv graver sin hule i sand, enten på åbne områder eller steder beskyttet af planter med stabile klitter . I komprimerede jordarter er huler op til 120 m 2 (1.300 sq ft) store med op til 15 forskellige indgange. I nogle tilfælde forbinder forskellige familier deres huler eller lokaliserer dem tæt sammen. I blødt, løsere sand har huler tendens til at være enklere med kun en indgang, der fører til et enkelt kammer.

Jagt og kost

Fennecræven er en altædende dyr, der lever af små gnavere , firben , gekkoer , skink , små fugle og deres æg, frugter og også nogle knolde . Det er afhængigt af fugtindholdet i byttedyr, men drikker vand, når det er tilgængeligt. Den jagter alene og graver i sandet efter små hvirveldyr og insekter . Nogle individer blev observeret at begrave bytte til senere forbrug og søge efter mad i nærheden af menneskelige bosættelser.

I den algeriske Sahara blev der indsamlet 114 scat -prøver, der indeholdt mere end 400 insekter, plantefragmenter og daddelpalme Phoenix dactylifera -frugter , rester af fugle, pattedyr, squamata og insekter.

Reproduktion

Fennec ræve i fangenskab når seksuel modenhed på omkring ni måneder og parrer sig mellem januar og april. De yngler normalt kun en gang om året. Den copulation slips varer op til to timer og 45 minutter. Drægtigheden varer mellem 50 og 52 dage, nogle gange også op til 63 dage. Efter parring bliver hannen meget aggressiv og beskytter hunnen, giver hende mad under graviditet og amning . Hunner føder mellem marts og juni et kuld på en til fire unger, der åbner øjnene efter 8 til 11 dage. Både hun og hun plejer ungerne. De kommunikerer ved at gø, spinde, jappe og hvinende. Hvalpe forbliver i familien, selv efter et nyt kuld er født. Ungerne fravænnes i en alder af 61 til 70 dage.

Den ældste fennecræv i fangenskab var 14 år gammel, og den ældste hun 13 år.

Rovdyr

Afrikanske hornugle -arter byder sandsynligvis på fennec -ræveunger. Der findes anekdotiske rapporter om caracals , sjakaler og stribede hyæner, der også jager fennecræven. Men ifølge nomader er fennecræven hurtig og skifter retning, så selv deres salukier næppe er i stand til at fange den.

Trusler

I Nordafrika er fennecræven almindeligvis fanget til udstilling eller salg til turister. Opbygning og udvidelse af bosættelser i det sydlige Marokko forårsagede sandsynligvis dets forsvinden i dette område.

Kæledyr

Fennecræven opdrættes kommercielt som et eksotisk kæledyr . Kommercielle opdrættere fjerner hvalpene fra deres mor for at opdrage dem med hånden, da tamme ræve er mere værdifulde. Der er oprettet et opdrætterregister i USA for at undgå problemer i forbindelse med indavl. Fennecræven er klassificeret som en "lille vild/eksotisk canid" af det amerikanske landbrugsministerium .

Bevarelse

Fennec -ræven er opført i CITES -tillæg II . Det er beskyttet i Marokko, Algeriet, Tunesien og Egypten, hvor det er blevet dokumenteret i flere beskyttede områder.

Kulturelle skildringer

Fennec ræven er det nationale dyr i Algeriet . Det fungerer også som kaldenavn for Algeriets fodboldlandshold : "Les Fennecs".

Et af Hololives virtuelle talenter, Omaru Polka, er en fennec.

Referencer

Bibliografi

eksterne links

Opiniones de nuestros usuarios

Ivan Ravn

Jeg fandt artiklen om Fennec ræv meget nyttig, Tak

Sofie Borup

Det er en god artikel om Fennec ræv. Den giver de nødvendige oplysninger uden overdrivelser

Elin Erichsen

For dem som mig, der søger oplysninger om Fennec ræv, er dette et meget godt valg., God artikel om Fennec ræv, Godt indlæg