Vildt- og Naturpark Eriksberg

I denne artikel skal vi dykke ned i emnet Vildt- og Naturpark Eriksberg, som har en betydelig indflydelse på forskellige områder af samfundet. Vildt- og Naturpark Eriksberg er et emne, der har vakt stor interesse i de senere år, da dets relevans ikke er begrænset til et enkelt område, men har konsekvenser for politik, økonomi, kultur, videnskab og teknologi. Gennem en dybdegående analyse vil vi udforske de forskellige facetter af Vildt- og Naturpark Eriksberg, og hvordan det har formet den verden, vi lever i. Fra dens indflydelse på hverdagen til dens indflydelse på historiske begivenheder, er Vildt- og Naturpark Eriksberg et emne, der fortjener at blive studeret i dybden for at forstå dets sande omfang.

Indgangen til Vildt- og Naturpark Eriksberg

Vildt- og Naturpark Eriksberg er to sammenhængende naturreservater i Karlshamns kommune i Blekinge. Reservaterne er en del af Biosfæreområdet Blekinge Arkipelag.

Historie

I den danske tid lå den selvstændige landsby Mara (eller Mahra) i området. Efter Freden i Roskilde i 1658 blev Mara knyttet tæt sammen med forsvenskningen af Blekinge. Svenske officerer og embedsmænd blev godsejere på stedet. I 1778 fik generalguvernør Eric Ruuth godset anerkendt som adelig sædegård, og Mara skiftede navn til Eriksberg.

I 1938 blev Eriksberg overtaget af naturfotografen Bengt Berg, der oprettede Maravikens Biologiska Försöksområde. Hans barnebarn, storvildtsjægeren og forfatteren Natasha Illum Berg, voksede op på stedet, der siden 1976 havde været drevet som naturreservat og jagtområde, men hendes far Iens Illum Berg måtte sælge ejendommen i 1987.

Vildtparken

Det indre af Eriksberg er et indhegnet reservat, der blev oprettet i 1976. Naturreservatet omfatter næsten 1000 ha land og omkring 400 ha vand. I det indhegnede område lever der bl.a. kronhjort, dådyr, mufflonfår, vildsvin og europæisk bison.

Eriksbergs strande

Uden for indhegningen ligger reservatet Eriksbergs stränder, som blev oprettet i 1978. Der er offentlig adgang til det 128 ha store kystområde.

Naboområder

Mod vest ligger Hällaryds Skärgård, hvis vigtigste ø er Tärnö. Mod øst ligger Tjäröfjorden. Lidt længere mod øst ligger færgelejet Järnavik.

Eksterne henvisninger

Spire
Denne artikel om Blekinges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

56°10′28″N 15°00′09″Ø / 56.1745°N 15.0026°Ø / 56.1745; 15.0026Vildt- og Naturpark