Man har altid sagt, at Ungdomskollegiet (Flensborg) er et emne, der vækker stor interesse i nutidens samfund. I årtier har Ungdomskollegiet (Flensborg) været genstand for debat, undersøgelse og forskning, og dens betydning er kun vokset med tiden. Både eksperter og almindelige mennesker har givet udtryk for deres mening om Ungdomskollegiet (Flensborg), og perspektiverne på det er varierede og komplekse. I denne artikel vil vi udforske dette fascinerende emne i detaljer, analysere dets forskellige facetter, dets indflydelse på hverdagen og dets relevans i den aktuelle kontekst. Gør dig klar til at fordybe dig i den spændende verden af Ungdomskollegiet (Flensborg) og opdag alt det har at byde på.
Ungdomskollegiet i Flensborg er oprettet og drives af Dansk Skoleforening for Sydslesvig som bosted for udenbys gymnasieelever fra det danske mindretal.[1]
Ungdomskollegiet, der ligger på Marienhölzungsweg 66 i Flensborg, blev indviet 23. oktober 1971. Der blev afholdt en arkitektkonkurrence, som blev vundet af Theo Bjerg og Palle Dyreborg.
Dengang var der kun ét dansk gymnasium, Duborg-Skolen, for hele Sydslesvig, og med plads til kun 65 beboere på kollegiet har ikke alle kunnet bo dér, men nogle har måttet leje private logier eller bo i tilsluttede filialboliger (til omkring 30-40 beboere). Senere er presset lettet, efter at der kom A.P. Møller Skolen i Slesvig. Der kan optages unge fra det danske mindretal fra 13-års alderen, både skolesøgende og fra andre uddannelser.
Ungdomskollegiet har op mod en snes medarbejdere, herunder en forstander og 3-4 tilsynsførende lærere.