US Open (tennis)

I dagens verden er US Open (tennis) blevet et emne af stor relevans og interesse for en bred vifte af mennesker. Fra professionelle til amatører, US Open (tennis) har fanget opmærksomheden hos adskillige individer, der søger at bedre forstå dets betydning og indflydelse på samfundet. Gennem historien har US Open (tennis) haft en betydelig indflydelse på forskellige aspekter af hverdagen, fra kultur til teknologi. I denne artikel vil vi gå i dybden med den rolle US Open (tennis) har spillet gennem tiden, samt dens relevans i den moderne verden. Gennem detaljeret analyse vil vi undersøge de forskellige facetter af US Open (tennis) og dens betydning i nutiden.

For alternative betydninger, se US Open. (Se også artikler, som begynder med US Open)
US Open
Tenniskamp på Arthur Ashe Stadium fra US Open 2007.
Tenniskamp på Arthur Ashe Stadium fra US Open 2007.
Arrangement
Grundlagt1881 (1881)
ArrangørUnited States Tennis Association
SpillestedUSTA Billie Jean King National Tennis Center
VærtsbyNew York City, USA USA
UnderlagGræs (18811974)
Grus (19751977)
Hardcourt (DecoTurf) (siden 1978)
ATP Tour
KategoriGrand slam
DeltagerfeltS128 / Q128 / D64
Præmiesum$ 25.582.000  (2023)
WTA Tour
KategoriGrand slam
DeltagerfeltS128 / Q128 / D64
Præmiesum$ 24.443.600  (2023)
Flest titler
HerresingleUSA William Larned (7. titler)

USA Richard Sears (7. titler)

USA Bill Tilden (7. titler)
DamesingleUSA Molla Mallory (8. titler)
HerredoubleUSA Richard Sears (6. titler)

USA Holcombe Ward (6. titler)

USA Mike Bryan (6. titler)
DamedoubleUSA Margaret Osborne duPont (13. titler)
Mixed doubleUSA Margaret Osborne duPont (9. titler)
Senest opdateret: 2. juli 2024

United States Open Tennis Championships (US Open) er en tennisturnering, der afvikles på hardcourt. Turneringen har sin oprindelse i et af verdens ældste tennismesterskaber, US National Championship, hvis første mesterskab for mænd blev spillet i 1881. Siden 1987 har US Open være den fjerde og sidste Grand Slam-turnering i tennisåret efter Australian Open, French Open og Wimbledon-mesterskaberne. Mesterskaberne bliver hvert år afholdt fra slutningen af august til begyndelsen af september og varer to uger. Seniormesterskaberne består af fem turneringer: herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixed double. Derudover afvikles der turneringer for veteraner, juniorer og kørestolsbrugere. Siden 1978 er turneringen blevet spillet på hardcourt-baner (DecoTurf) i USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York City, New York, USA. US Open bliver arrangeret af United States Tennis Association, og turneringens overskud anvendes af forbundet til at udvikle tennis i USA.

US Open anvender tiebreaker i afgørende sæt.

Historie

Første amerikanske tennismesterskab i Newport i 1881.
West Side Tennis Club i New York City i 1912.

US National Championships blev første gang afholdt i august 1881græsbanerne ved Newport Casino i Newport, Rhode Island, og turneringen var åben for medlemmer af klubber under United States National Lawn Tennis Association (USNLTA).[1] Den første udgave blev vundet af Richard Sears, som endte med at vinde herresingletitlen ved de syv første mesterskaber.[2] Fra 1884 til 1911 anvendte turneringen et system med en udfordringsrunde, hvorved den forsvarende mester automatisk var kvalificeret til næste års finale, hvor vedkommende skulle spille mod vinderen af all comers-turneringen. I 1915 blev det nationale mesterskab flyttet fra Newport, Rhode Island til West Side Tennis Club i Forest Hills, New York City, men allerede i 1911 havde en gruppe spillere anført af Karl H. Behr fra New York forsøgt at få turneringen flyttet til New York. Forbundet havde imidlertid med stemmerne 95-60 besluttet at beholde mesterskabet i Newport.[3] I begyndelsen af 1915 kom spørgsmålet op igen, da ca. 100 tennisspillere underskrev en begæring til fordel for flytningen, og spillerne argumenterede bl.a., at de fleste af tennisklubberne, -spillerne og -fansene fandtes i New York City-området, og at det derfor ville være en fordel for udviklingen af sporten at afholde det nationale mesterskab der.[4] En anden gruppe spillere, herunder otte tidligere nationale mestre, var imidlertid modstandere af forslaget.[5][6] Forslaget blev bragt til afstemning på USNLTA's årsmøde den 5. februar 1915, og med 128 stemmer for og 119 imod besluttede forsamlingen af flytte mesterskabet.[7][8][9] Fra 1921 til 1923 blev turneringen spillet i Germantown Cricket Club i Philadelphia, men den vendte tilbage til Forest Hills i 1924.[10]

I de første år havde mesterskabet kun deltagelse af mænd under navnet U.S. National Singles Championships for Men. Seks år efter mændenes første mesterskab blev det første officielle mesterskab for kvinder, U.S. Women's National Singles Championship, i 1887 afholdt i Philadelphia Cricket Club og vundet af den 17-årige Ellen Hansell fra Philadelphia, sammen med U.S. Women's National Doubles Championship (der dog ikke blev spillet de følgende to år) og U.S. Mixed Doubles Championship (ikke spillet i 1899). Kvindernes turnering anvendte et system med udfordringsrunde fra 1888 til 1918, bortset fra i 1917. Mellem 1890 og 1906 blev der afholdt lokale turneringer i den østlige og vestlige del af landet for at finde de to bedste doublepar, som så spillede om retten til at møde de forsvarende mestre i udfordringsrunden.[10]

Mesterskabet blev tidligt uofficielt anset for et af de største tennismesterskaber, og i 1924 anerkendte International Lawn Tennis Federation det som en af de fire "major tournaments".

Den åbne æra begyndte i 1968, hvor de fem mesterskaber blev fusioneret til US Open, der for første gang blev afholdt som ét samlet arrangement i West Side Tennis Club i Forest Hills, og som for første gang var åben for professionelle spillere. Det år deltog 96 mænd og 63 kvinder i turneringen, og den samlede præmiesum androg $ 100.000.

I 1970 blev US Open den første Grand Slam-turnering, der anvendte tiebreak til at afgøre sæt, der nåede stillingen 6-6. Fra 1970 til 1974 anvendte US Open et tiebeak-format bestående af "bedst af ni point", inden man skiftede til ITF's tiebreak-format.[2] I 1973 blev US Open den første Grand Slam-turnering, hvor vinderne af herre- hhv. damesingle modtog samme beløb i præmiepenge, således at det års to vindere, John Newcombe og Margaret Court begge modtog $ 25.000.[2] Endnu en US Open-opfindelse så dagens lys i 1975, hvor kunstigt lys muliggjorde spil om aftenen for første gang.

I 1978 flyttede turneringen fra West Side Tennis Club, Forest Hills, Queens til det større USTA National Tennis Center i Flushing Meadows, Queens, og samtidig skiftedes underlag fra grus, der blev anvendt de sidste tre år i Forest Hills, til hardcourt (DecoTurf). Jimmy Connors er den eneste spiller, der har vundet US Open på alle tre underlag (græs, grus, hardcourt), mens Chris Evert er den eneste kvinde, der har vundet på to underlag (grus og hardcourt).[2]

US Open er den eneste Grand Slam-turnering, der er blevet spillet hvert år siden dens oprettelse.[11]

I december 2012 blev det offentliggjort, at herresinglefinalen vil blive spillet mandag aften i 2013 og 2014,[12] en beslutning, der var upopulær hos ATP.[13] De foregående fem herresinglefinaler var blevet udsat en dag på grund af ugunstige vejrforhold. Fra 2015 bliver herresinglefinalen flyttet tilbage til dens traditionelle tidspunkt søndag aften.[14]

Spillested

USTA Billie Jean King National Tennis Center

US Open er siden 1978 blevet spillet i USTA Billie Jean King National Tennis Center, hvor underlaget er hardcourt-materialet DecoTurf, som er et hurtigt underlag, der har en smule mindre friktion og giver bolden et lavere opspring sammenlignet med andre hardcourt-underlag. Derfor har mange serv og flugt-spillere fået succes ved US Open.

Hovedarenaen er Arthur Ashe Stadium med 22.547 siddepladser, der åbnede i 1997. Arenaen er opkaldt efter Arthur Ashe, der var en afroamerikansk tennisspiller, der vandt herresinglefinalen i den første US Open i 1968. Den næststørste bane er Louis Armstrong Stadium, der åbnede i 1978, som resultatet af en omfattende renovering af den oprindelige Singer Bowl. Det var anlæggets hovedbane fra 1978 til 1996, hvor dets højeste tilskuerkapacitet var næsten 18.000. Kapaciteten blev dog reduceret til 10.200 efter åbningen af af Arthur Ashe Stadium.[15] Den tredjestørste bane er Grandstand Stadium med 6.000 siddepladser, som hænger sammen med Louis Armstrong Stadium. I 2011 blev Court 17 åbnet som en fjerde opvisningsbane med store tv-skærme og elektronisk linjedommersystem, der tillader spillerne at udfordre linjedommernes afgørelser. Banen er anlagt forsænket og har derfor fået øgenavnet "The Pit". Oprindeligt havde banen plads til 2.500 tilskuere på midlertidige tribuner men efter færdiggørelsen i 2012 er kapaciteten nu 3.000. Den er placeret i områdets sydvestlige hjørne.[16] Bane 4, 7 og 11 har hver især plads til over 1.000 tilskuere.

Alle banerne, der anvendes ved US Open er belyst, hvilket betyder at tv-dækningen af turneringen kan fortsætte ind i bedste sendetid for at skabe højere seertal. Der har på det seneste været anvendt til fordel for USA Network – og nu ESPN2 – i kabel-tv og især for CBS, den amerikanske tv-kanal, der i mange år har sendt turneringen, som brugte sin indflydelse til at flytte damesinglefinalen til lørdag aften for at tiltrække flere tv-seere.

I 2005 fik alle tennisbanerne til US Open (og til turneringerne i US Open Series) området inden for linjerne farvet blåt, for at forbedre gengivelsen af bolden på tv. Området uden for linjerne forblev dog grønt.[17]

USTA National Tennis Center blev opkaldt efter den firedobbelte mester og tennispioner Billie Jean King under US Open 2006.

Præmier

Trofæer

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Pengepræmier

Den samlede præmiesum for US Open 2013 er $ 34.252.000 (inkl. per diem). Det er en stigning på ca. 10 millioner dollars i forhold til 2012,[18] og præmiepengene er opdelt på følgende vis:[19]

Rækker Vinder Finalist Semifinalist Kvartfinalist Taber i 4. runde Taber i 3. runde Taber i 2. runde Taber i 1. runde Taber i 3. kval.runde Taber i 2. kval.runde Taber i 1. kval.runde Total
Herre- og damesingle $ 2.600.000 $ 1.300.000 $ 650.000 $ 325.000 $ 165.000 $ 93.000 $ 53.000 $ 32.000 $ 12.028 $ 7.911 $ 4.100 $ 26.104.000
Herre- og damedouble[20] $ 460.000 $ 230.000 $ 115.000 $ 58.000 - $ 30.000 $ 18.750 $ 12.500 - - - $ 4.184.000
Mixed double[20] $ 150.000 $ 70.000 $ 30.000 $ 15.000 - - $ 10.000 $ 5.000 - - - $ 500.000

Derudover er der afsat $ 570.000 til præmiepenge i kørestolsrækkerne og invitationsturneringerne, mens per diem andrager $ 1.478.000. Vinderne af Emirates Airline US Open Series 2013 har endvidere mulighed for at tjene op til $ 2,6 millioner i bonus, hvilket potentielt bringer den samlede præmiesum for US Open 2013 op på mere end $ 36 millioner.[19]

US Open har indgået en femårig aftale om at øge præmiesummen til omkring $ 50.000.000 i 2017.[21]

Rangeringspoint

Rangeringspointene, som spillerne opnår til ATP World Tour's og WTA Tour's ranglister, har varieret gennem US Opens historie, men pr. 2013 modtager spiller følgende antal point.

Række Vinder Finalist Semifinalist Kvartfinalist Taber i 4. runde Taber i 3. runde Taber i 2. runde Taber i 1. runde
Single Herresingle (ATP World Tour) 2000 1200 720 360 180 90 45 10
Damesingle (WTA Tour) 2000 1400 900 500 280 160 100 5

Mestre

Tidligere mestre

Nuværende mestre (2012)

Rekorder

Opdateret efter US Open 2012.

Køn Rekord Periode Spiller(e) Antal År
Mænd
siden 1881
Flest herresingletitler Før 1968 USA Richard Sears
USA Bill Larned
USA Bill Tilden
7 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
1901, 1902, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911
1920, 1921, 1922, 1923, 1924, 1925, 1929
Efter 1967 USA Jimmy Connors
USA Pete Sampras
Schweiz Roger Federer
5 1974, 1976, 1978, 1982, 1983
1990, 1993, 1995, 1996, 2002
2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Flest herresingletitler i træk Før 1968 USA Richard Sears 7 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
Efter 1967 Schweiz Roger Federer 5 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Flest herredoubletitler Før 1968 USA Richard Sears
USA James Dwight
USA Holcombe Ward
6 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
1899, 1900, 1901, 1904, 1905, 1906
Efter 1967 USA Bob Lutz
USA Stan Smith
USA John McEnroe
USA Bob Bryan
USA Mike Bryan
4 1968, 1974, 1978, 1980
1968, 1974, 1978, 1980
1979, 1981, 1983, 1989
2005, 2008, 2010, 2012
2005, 2008, 2010, 2012
Flest herredoubletitler i træk Før 1968 USA Richard Sears
USA James Dwight
6 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887
Efter 1967 Australien Todd Woodbridge
Australien Mark Woodforde
2 1995, 1996
1995, 1996
Flest mixed double-titler Før 1968 USA Bill Tilden
USA Bill Talbert
4 1913, 1914, 1922, 1923
1943, 1944, 1945, 1946
Efter 1967 USA Bob Bryan 4 2003, 2004, 2006, 2010
Flest titler i alt
(single + double + mixed)
Før 1968 USA Bill Tilden 16 1913–1929 (7 i single, 5 i double, 4 i mixed double)
Efter 1967 USA John McEnroe
USA Bob Bryan
8 1979–1989 (4 i single, 4 i double)
2003–2012 (4 i double, 4 i mixed double)
Yngste herresinglemester I alt USA Pete Sampras 19 år, 1 måned
Kvinder
siden 1887
Flest damesingletitler Før 1968 NorgeUSA Molla Bjurstedt Mallory 8 1915, 1916, 1917, 1918, 1920, 1921, 1922, 1926
Efter 1967 USA Chris Evert 6 1975, 1976, 1977, 1978, 1980, 1982
Flest damesingletitler i træk Før 1968 NorgeUSA Molla Bjurstedt Mallory
USA Helen Jacobs
4 1915, 1916, 1917, 1918
1932, 1933, 1934, 1935
Efter 1967 USA Chris Evert 4 1975, 1976, 1977, 1978
Flest damedoubletitler Før 1968 USA Margaret Osborne duPont 13 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1955, 1956, 1957
Efter 1967 USA Martina Navratilova 9 1977, 1978, 1980, 1983, 1984, 1986, 1987, 1989, 1990
Flest damedoubletitler i træk Før 1968 USA Margaret Osborne duPont 10 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948, 1949, 1950
Efter 1967 Spanien Virginia Ruano Pascual
Argentina Paola Suárez
3 2002, 2003, 2004
2002, 2003, 2004
Flest mixed double-titler I alt USA Margaret Osborne duPont
Australien Margaret Court
8 1943, 1944, 1945, 1946, 1950, 1958, 1959, 1960
1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972
Før 1968 USA Margaret Osborne duPont 8 1943, 1944, 1945, 1946, 1950, 1958, 1959, 1960
Efter 1967 Australien Margaret Court
USA Billie Jean King
USA Martina Navratilova
3 1969, 1970, 1972
1971, 1973, 1976
1985, 1987, 2006
Flest titler i alt
(single + double + mixed)
I alt USA Margaret Osborne duPont
Australien Margaret Court
25
18
1941–1960 (3 i single, 13 i double, 9 i mixed double)
1961–1975 (5 i single, 5 i double, 8 i mixed double)
Før 1968 USA Margaret Osborne duPont 25 1941–1960 (3 i single, 13 i double, 9 i mixed double)
Efter 1967 USA Martina Navratilova 16 1977–2006 (4 i single, 9 i double, 3 i mixed double)
Yngste damesinglemester I alt USA Tracy Austin 16 år, 8 måneder

Noter

  1. ^ "National Lawn-Tennis Tournament" (PDF). The New York Times. 14. juli 1881. Hentet 15. juli 2012.
  2. ^ a b c d Collins, Bud (2010). The Bud Collins History of Tennis (2 udgave). : New Chapter Press. s. 10, 452, 454. ISBN 978-0942257700.
  3. ^ "Tennis Tournament at Newport Again" (PDF). The New York Times. 4. februar 1911. Hentet 16. juli 2012.
  4. ^ "Newport May Lose Tennis Tourney" (PDF). The New York Times. 17. januar 1915. Hentet 16. juli 2012.
  5. ^ "Want Newport for Tennis Tourney" (PDF). The New York Times. 18. januar 1915. Hentet 16. juli 2012.
  6. ^ "A Tennis "Solar Plexus`"" (PDF). The New York Times. 23. januar 1915. Hentet 16. juli 2012.
  7. ^ "Tourney Goes to New York". Boston Evening Transcript. 6. februar 1915. Hentet 16. juli 2012.
  8. ^ "'All-Comers' Tourney to be Restricted" (PDF). The New York Times. 7. februar 1915. Hentet 16. juli 2012.
  9. ^ "Newport Loses Tennis Tourney" (PDF). The New York Times. 6. februar 1915. Hentet 21. juli 2012.
  10. ^ a b Shannon, Bill (1981). United States Tennis Association Official Encyclopedia of Tennis (Centennial edition). NY: Harper & Row. s. 237–249. ISBN 0-06-014896-9. Hentet 23. januar 2011.
  11. ^ "Grand Slams – US Open". ITF. Arkiveret fra originalen 27. marts 2012. Hentet 23. august 2012.
  12. ^ "US Open schedules Monday finish | Tennis News | ESPN.co.uk". Arkiveret fra originalen 5. november 2013. Hentet 3. september 2013.
  13. ^ "ATP blasts US Open over plans to schedule the 2013 men's final on a Monday | Sports News | ESPN.co.uk". Arkiveret fra originalen 6. marts 2020. Hentet 3. september 2013.
  14. ^ BBC Sport - US Open men's final will make return to Sunday from 2015
  15. ^ "Ashe & Armstrong Stadiums". USTA. 25. maj 2008. Arkiveret fra originalen 1. oktober 2015. Hentet 16. juli 2012.
  16. ^ Robson, Douglas. "New show court draws a crowd, quietly" USA Today (August 29, 2011)
  17. ^ "Courting Victory on Any Surface". USTA. Arkiveret fra originalen 23. maj 2012. Hentet 16. juli 2012.
  18. ^ "US Open Prize Money Increases Announced". ATP Tour. 12. juli 2012. Hentet 23. august 2012.
  19. ^ a b "US Open Prize Money". USTA. Hentet 4. september 2013.
  20. ^ a b Pr. par.
  21. ^ "US Open makes long-term commitment to the game". US open. Hentet 25. juni 2013.


40°45′00″N 73°50′51″V / 40.75°N 73.8475°V / 40.75; -73.8475