I denne artikel vil vi udforske virkningen af Tyskland i Eurovision Song Contest på forskellige aspekter af det moderne samfund. Fra hans indflydelse på teknologi til hans rolle i populærkulturen har Tyskland i Eurovision Song Contest sat et betydeligt præg på den moderne verden. Gennem detaljeret analyse vil vi undersøge, hvordan Tyskland i Eurovision Song Contest har formet vores overbevisninger, værdier og adfærd, og hvordan dens fortsatte tilstedeværelse fortsætter med at påvirke vores liv i dag. Denne artikel søger at give en dybere forståelse af Tyskland i Eurovision Song Contest og dens relevans i nutidens verden, samt reflektere over dens fremtid og udvikling.
Forbundsrepublikken Tyskland har deltaget i Eurovision Song Contest siden den første konkurrence i 1956 og medvirket alle år bortset fra 1996, hvor landet ikke klarede sig igennem den særlige forhåndskvalifikation fra dette år.[1] Indtil genforeningen 03.10.1990 bestod Forbundsrepublikken Tyskland imidlertid kun af Vesttyskland, selvom landet i konkurrencerne ofte blev omtalt som blot "Tyskland". Østtyskland (DDR) deltog i lighed med de øvrige østbloklande før Berlinmurens fald ikke i Eurovision Song Contest. Efter genforeningen i 1990, hvor DDR blev indlemmet i Forbundsrepublikken, har Tyskland deltaget som samlet nation.
Siden 1999 har Tyskland sammen med Storbritannien, Frankrig, Spanien, samt fra 2011 Italien, været et af de såkaldt store lande (Big Four, fra 2011 Big Five), som automatisk er kvalificeret til finalen.[2] Siden indførelsen af semifinaler i 2004 har Tyskland derfor ikke skullet igennem en semifinale først.
Vesttyskland vandt i 1982 med sangen "Ein bißchen Frieden" sunget af Nicole, mens det samlede Tyskland vandt i 2010, med sangen "Satellite", sunget af Lena Meyer-Landrut.
Repræsentation
Nøgle
Vinder Anden plads Tredje plads Sidste plads Deltager valgt, men konkurrerede ikke