Treenighedskirken (Esbjerg)

I dagens artikel skal vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Treenighedskirken (Esbjerg). Fra dens oprindelse til dens virkning i dag, vil vi udforske alle aspekter relateret til Treenighedskirken (Esbjerg) for at forstå dens relevans på forskellige områder. Fra sin indflydelse på populærkulturen til dens anvendelse i hverdagen har Treenighedskirken (Esbjerg) sat et uudsletteligt præg på samfundet. Gennem denne artikel vil vi opdage dens mange facetter, og hvordan den har udviklet sig over tid. Så gør dig klar til at fordybe dig i en rejse gennem Treenighedskirken (Esbjerg) og opdag alt det, der gør det til et så interessant og relevant emne i dag.

Treenighedskirken
Treenighedskirken
Generelt
Opført1959-61
Geografi
AdresseGrådybet 23, 6700 Esbjerg
SognTreenigheds Sogn
PastoratTreenigheds Pastorat
ProvstiSkads Provsti
StiftRibe Stift
KommuneEsbjerg Kommune
Eksterne henvisninger
www.treenighedskirken.dk
Oversigtskort
Treenighedskirken ligger i Region Syddanmark
Treenighedskirken
Treenighedskirken
Treenighedskirken (Esbjerg)'s beliggenhed

55°28′40″N 8°26′32″Ø / 55.47778°N 8.44222°Ø / 55.47778; 8.44222

For alternative betydninger, se Treenighedskirken. (Se også artikler, som begynder med Treenighedskirken)

Treenighedskirken ligger i Treenigheds Sogn, Skast Herred i Ribe Stift. Sognet blev udskilt fra Zions Sogn den 12. november 1961.

Kirken er tegnet af arkitekterne Erik Flagstad Rasmussen og Knud Thomsen i Esbjerg efter en lokal arkitektkonkurrence, og er som såden den eneste moderne kirke i Esbjerg, der er tegnet af byens egne arkitekter. Den er opført i gule teglsten, med en kvadratisk kirkesal med et ottedelt spir som tag, hvori der er placeret fire store glasmosaikker, symboliserende Jul, Påske, Pinse og ”livets vand”, efter forlæg af Jens Urup Jensen.

Alterkors og døbefont er af egetræ, medens prædikestolen er i beton.

Orkanen i 1999

Da orkanen "Adam" ramte Esbjerg den 3. december 1999, tog den også hårdt fat om Treenighedskirken. Sydfacaden blæste ind og meget gik itu.

Efter stormen skulle tages også udskiftes, men man mentem at det var synd kun at smide det gamle tag ud, så en kunstner lavede dét kors, der i dag står udenfor Treenighedskirken, af gamle tagrester.

Litteratur

  • Møller, Ella, Ebbe Nyborg og Niels Jørgen Poulsen (red): Danmarks kirker: Ribe Amt bd. 11-12. Kirkerne i Varde og Esbjerg. s. 1010.

Eksterne kilder og henvisninger