I dagens verden er Spørg Århus et emne, der skaber stor interesse og debat blandt specialister og den brede offentlighed. Fra dens oprindelse til dens udvikling i dag har Spørg Århus fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. Gennem forskellige perspektiver og tilgange søger denne artikel at udforske og analysere de forskellige facetter af Spørg Århus, der tilbyder en omfattende vision, der giver os mulighed for at forstå dens betydning og indflydelse på samfundet. Fra dens mest relevante aspekter til dens mulige udfordringer og fremtidige implikationer har denne artikel til formål at tilbyde en komplet og berigende vision af Spørg Århus.
Spørg Århus var en række af 9 spørgeprogrammer i Danmarks Radios TV-Kulturafdeling i København, sendt første gang 22. oktober 1966. Her fik syv Aarhus-professorer lejlighed til at svare på spørgsmål fra seerne. De lærde var: Søren Sørensen (musik), Robert Bech (jura), Knud Hannestad (historie), Jens Kruuse (litteratur), Flemming Kissmeyer (medicin), Olaf Pedersen (naturvidenskabens historie) og Kjeld Ladefoged (naturen). I efteråret 1967 lavede man endnu tre udsendelser med det sædvanlige hold af doctores fra Aarhus Universitet. Alle gangene var det i direkte transmission fra Stakladen.
Efter nogle års pause genoptog man den uhøjtidelige spørgeleg den 24. november 1974 med endnu fem udsendelser og denne gang fra Kasino-studiet, men dennegang i den nystartede DR's Provinsafdelings regi. Nye ansigter i panelet var Ole Fenger (jura) og H.P. Clausen (historie)
Ideen kom oprindelig fra Sverige, hvor titlen var Fråga Lund.