Sophus Peter Frederik Skeel

I dagens verden er Sophus Peter Frederik Skeel et emne af stor relevans og interesse for et bredt publikum. Med tiden har Sophus Peter Frederik Skeel fanget opmærksomheden hos mennesker i alle aldre og professioner og er blevet et tilbagevendende samtaleemne i samfundet. Hvad enten det er på grund af dets indflydelse på hverdagen, dets historiske relevans eller dets indflydelse på det professionelle felt, har Sophus Peter Frederik Skeel formået at overskride barrierer og fange interessen hos et bredt publikum. I denne artikel vil vi yderligere udforske virkningen og vigtigheden af ​​Sophus Peter Frederik Skeel, analysere dens forskellige facetter og dens relevans i den aktuelle kontekst.

Sophus Peter Frederik Skeel
Personlig information
Født22. juli 1776 Rediger på Wikidata
Pinneberg, Slesvig-Holsten, Tyskland Rediger på Wikidata
Død22. november 1826 (50 år) Rediger på Wikidata
Birkelse Hovedgård, Danmark Rediger på Wikidata
FarJørgen Erik Skeel Rediger på Wikidata
MorAnne Dorothea von Ahlefeldt Rediger på Wikidata
SøskendeChristian Frederik Erik Skeel,
Sophie Eleonore Frederikke Skeel Rediger på Wikidata
BørnElisabeth 'Betzy' Catharine Skeel,
Jørgen Erik Frederik Skeel Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseGodsejer Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sophus Peter Frederik Skeel (22. juli 1776 i Pinneberg22. november 1826Birkelse) var en dansk godsejer, bror til Christian Frederik Erik Skeel og far til Jørgen Erik Frederik Skeel.

Han var søn af gehejmestatsminister Jørgen Erik Skeel og Anne Dorothea von Ahlefeldt, blev 1792 student, 1796 cand.jur. og 1797 auskultant i Rentekammeret. 1801 blev Skeel kaptajn i Fynske Landeværnsregiment, kompagnichef i den Kongens Regiment annekterede bataljon, oprettet 1808, 1811 kammerherre og blev 1815 sat à la suite og fik senere samme år afsked med majors karakter. Han arvede Stamhuset Birkelse 1815 og ejede også Oksholm. Skeel blev 1817 patron for Roskilde adelige Jomfrukloster, hvor der findes et portrætmaleri af ham.

Han blev gift 1. september 1799 i Hårby Kirke med Amalie Hedevig komtesse Trampe (2. august 1776 på Krabbesholm - 13. august 1840 på Birkelse), datter af Adam Frederik greve Trampe til Krabbesholm og Gertrud Hofman de Poulson.

Kilder

http://www.skeel.info/getperson.php?personID=I0607&tree=ks Arkiveret 20. december 2014 hos Wayback Machine