Snog

I dagens verden er Snog et yderst relevant emne, der påvirker samfundet i forskellige aspekter. I årtier har Snog været genstand for undersøgelse og interesse af eksperter, forskere og fagfolk inden for forskellige områder. Dens indflydelse spænder fra økonomi til politik, herunder kultur og miljø. I denne artikel vil vi i detaljer undersøge de forskellige aspekter relateret til Snog, analysere dens betydning, dens implikationer og de mulige fremtidige scenarier, som dens udvikling kan medføre. Fra sin oprindelse til i dag har Snog givet anledning til endeløse debatter og refleksioner, der har bidraget til at berige viden om dette fænomen.

Snog
Snog med de karakteristiske gule pletter
Snog med de karakteristiske gule pletter
Bevaringsstatus

Ikke truet  (IUCN 3.1)[1][2]

Ikke truet (DKRL)
Videnskabelig klassifikation
RigeAnimalia (Dyr)
RækkeChordata (Chordater)
KlasseReptilia (Krybdyr)
OrdenSquamata
Slanger og øgler
FamilieColubridae
SlægtNatrix
ArtN. natrix
Videnskabeligt artsnavn
Natrix natrix
Linnaeus 1758
Synonymer
Hjælp til læsning af taksobokse

Snogen (latin: Natrix natrix) er en slange i snoge-familien. Den kan kendes på de karakteristiske gule pletter i nakken.

Snogen lever overvejende i moseområder, eller i nærheden af gårde, i møddinger, hvor den lægger sine æg. Den lægger mellem 20 og 40 æg i juni/juli måned.

Dens gennemsnitslige størrelse er cirka 1 meter for en hunsnog, som er større og kraftigere end hannen.

Snogen er fredet i Danmark.[3]

Udbredelse

Snogen er vidt udbredt i Europa fra det mellemste Skandinavien til det sydlige Italien. Snogen forekommer også i Mellemøsten og i det nordvestlige Afrika. Snogen forekommer i England og Wales, men er sjælden i Skotland og forekommer ikke i Irland.

Føde

Snogen lever næsten udelukkende af padder, særlig skrubtudser og brune frøer, selvom de lejlighedsvist kan spise mindre pattedyr og fisk. Snoge i fangenskab kan spise regnorme, men snogen spiser dog i fangenskab ådsler[4] Snogen jager aktivt efter byttedyr, ofte nær vand, ved brug af synet og lugtesansen (gennem Jacobsons organ). I modsætning til kvælerslangerne konsumerer snogen byttet, mens det er i live.

se også

Noter

  1. ^ "Natrix natrix". IUCN's Rødliste. 2008. Hentet 2015-05-19.
  2. ^ "Snog". Dansk Rødliste. 2015-04-10. Hentet 2015-05-19.
  3. ^ "Oversigt over fredede dyr og planter". naturstyrelsen.dk. 2014. Arkiveret fra originalen 15. september 2016. Hentet 2014-07-26.
  4. ^ Brown, Peter (1992). PhD thesis - Ecology and vagility of the grass snake Natrix natrix helvetica

Eksterne henvisninger