Sankt Methodios

I denne artikel vil vi analysere relevansen af ​​Sankt Methodios i den aktuelle kontekst og udforske dens implikationer på forskellige områder. Sankt Methodios har været et genstand for interesse og undersøgelse i lang tid, og dets indflydelse er fortsat en anledning til debat og refleksion. Gennem historien har Sankt Methodios spillet en grundlæggende rolle på forskellige områder, fra politik til kultur, teknologi og samfundet generelt. I denne forstand er det afgørende at forstå vigtigheden af ​​Sankt Methodios i dagens verden, såvel som dets potentiale til at forme fremtiden. Gennem en dybdegående og multidisciplinær analyse har denne artikel til formål at kaste lys over relevansen af ​​Sankt Methodios i dag, og tilbyde et kritisk og reflekterende blik på dets virkning og mulige langsigtede implikationer.

Sankt Methodios
Personlig information
Født815 Rediger på Wikidata
Thessaloniki, Grækenland Rediger på Wikidata
Død6. april 885 Rediger på Wikidata
Velehrad, Tjekkiet Rediger på Wikidata
SøskendeSankt Kyrillos Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem afSyv slaviske helgener Rediger på Wikidata
BeskæftigelseOversætter, forfatter Rediger på Wikidata
ArbejdsstedStormähren, Bøhmen Rediger på Wikidata
Kendte værkerProglas[1] Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sankt Methodios (græsk: Μεθόδιος; kirkeslavisk Мефодии), født 826 i Thessaloniki i Byzans, død 6. april 885 i Stormähren, var en byzantisk lærd som sammen med sin bror Kyrillos missionerede for kristendommen bland slaverne. Han bidrog til at oversætte Bibelen til oldkirkeslavisk med det det glagolitiske alfabet som blev opfundet af Kyrillos. Methodios blev af paven udråbt til ærkebiskop af Stormähren og blev siden helgenkåret.

Eksterne henvisninger

Spire
Denne biografiske artikel om en kristen helgen er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.