Salla

I denne artikel vil vi grundigt udforske Salla og dets mange implikationer i dagens samfund. Fra dens indflydelse på økonomien til dens indflydelse på populærkulturen har Salla været genstand for debat og analyser på forskellige områder. Gennem årene har Salla vist sig at være et emne af interesse ikke kun for specialister og akademikere, men også for den brede offentlighed. Gennem denne artikel vil vi forsøge at kaste lys over de mest relevante aspekter af Salla, analysere dets udvikling over tid og undersøge de forskellige perspektiver, der eksisterer på dette emne. Gør dig klar til at begive dig ud på en spændende opdagelsesrejse om Salla og dens mange facetter!

Placeringen af Salla

Salla (indtil 1936: Kuolajärvi) (finsk: Salla, russisk: Салла(tr. Salla)) er en kommune i Finland, der ligger i Lapland. Kommunen har et befolkningstal på 4.970 og dækker et areal på 5.878 km², hvoraf 134,85 km² er vandområder. Befolkningstætheden er 0,8 indbyggere pr. km².

Sovjetiske tropper invaderede Finland ved Salla under Vinterkrigen, men blev stoppet af den finske hær. Dele af kommunen blev afstået til Sovjetunionen ved Fredstraktaten i Moskva i 1940. Under Fortsættelseskrigen var den gamle by Salla på den russiske side af grænsen. Koordineret og samtidig med Nazi-tysklands angreb på Sovjetunionen, indledte den finske 6. division i ledelsen af Operation Polarfuchs sammen med det tyske XXXVI Korps angreb på de sovjetiske stillinger for i en knibtangmanøvre at kunne afskære Murmansk fra Sovjet og ultimativt besætte byen. Under angrebet tog Tyskland og Finland sammen kontrol med de tidligere afståede områder. I slutningen af krigen blev de tyske tropper fordrevet fra Lapland af finske tropper i Laplandskrigen.

Salla er endestation for en godsbane fra Kemijärvi. I 2006 fremlagde VR jernbaneselskabet et forslag om at lukke linjen[1]. Tidligere fortsatte jernbanelinjen fra Salla ind i Rusland.

Landsbyer i området, som blev afstået til Sovjetunionen

  1. Korja (Korya)
  2. Kuolajärvi (Kuoloyarvi)
  3. Kurtti
  4. Lampela
  5. Sallansuu
  6. Sovajärvi
  7. Tuutijärvi
  8. Vuorijärvi (Vuoriyarvi)

Noter

  1. ^ "www.kotimaki.com". Arkiveret fra originalen 22. juli 2018. Hentet 27. oktober 2008.

66°50′00″N 28°40′00″Ø / 66.83333°N 28.66667°Ø / 66.83333; 28.66667

Wikimedia Commons har medier relateret til: