STS-8

I dagens verden er STS-8 blevet et emne med stigende interesse. Med teknologiens fremskridt og globaliseringen har STS-8 fået en hidtil uset relevans på forskellige områder af samfundet. Uanset om det er på det videnskabelige, kulturelle, politiske eller daglige område, har STS-8 markant påvirket den måde, mennesker forholder sig til, opfatter verden og træffer beslutninger på. I denne artikel vil vi i detaljer undersøge virkningen af ​​STS-8 og analysere dens indflydelse på forskellige aspekter af vores daglige liv.

STS-8
Missionsemblem
Missionsstatistik
Missionsnavn: STS-8
Rumagentur:NASA
Rumfærge: Challenger (3)
Antal besætningsmedlemmer:5
Affyringsrampe:LC-39A (KSC)
Opsendelse: 30. August 1983
Landing: 5. September 1983
Landet på:Edwards Air Force Base
Varighed: 6 dage, 2 timer
Foto af besætningen

Navigation
Tidligere missionNæste mission
STS-7STS-9

STS-8 (Space Transportation System-8) var Challengers tredje rumfærge-mission. Opsendt d. 30. august 1983 og vendte tilbage den 5. september 1983.

Et kraftigt uvejr opstod mens rumfærgen stod klar på rampen, det var den første opsendelse hvor en rumfærge skulle opsendes om natten.

Rumsyge svarer til transportsyge, men på de tidlige missioner forstod man ikke fænomenet, så en del af missionen var dedikeret til at undersøge problemet. På rumfærgen var der udover besætningen seks rotter om bord, rotternes adfærd og reaktioner blev undersøgt.

Et elektroforeseeksperiment udnyttede det vægtløse miljø. I 1980'erne ville man gerne opføre automatiske rumfabrikker, hvor elektroforese skulle kunne raffinere lægemidler. Challengers havari i 1986, samt forbedrede jordbundne produktionsmetoder fik mere eller mindre aflivet disse visioner.

På missionen blev en indisk satellit INSAT-1B sat i kredsløb.

Rumfærgens Ku-bånd-antenne blev testet mod TDRS-1 satellitten. Frontenden af rumfærgen blev holdt væk fra sollyset i 14 timer for at undersøge virkning af ekstrem kulde.

Nyttelast[1]
  • INSAT-1B, Indisk satellit
  • Continuous Flow Electrophoresis System (CFES)
  • Shuttle Student Involvement Program (SSlP) experiment
  • Incubator-Cell Attachment Test (l CAT)
  • Investigation of STS Atmospheric Luminosities (ISAL)
  • Radiation Monitoring Equipment (RME)

Hovedartikler:

Hovedartikler: Rumfærge og Rumfærge-programmet.

Besætning

Eksterne henvisninger

  1. ^ [(engelsk) STS-8 Kennedy Space Center Arkiveret 16. juni 2008 hos Wayback Machine