Emnet for Rathlin er et emne, der har skabt debat og interesse i lang tid. Fra sin oprindelse til sin relevans i dag har Rathlin været genstand for undersøgelse, analyse og diskussion inden for forskellige vidensområder. Med samfundets udvikling og teknologiske fremskridt har rollen som Rathlin fået nye dimensioner og har fået forskellige betydninger. I denne artikel vil vi udforske de mange facetter af Rathlin og dens indflydelse på forskellige aspekter af hverdagen. Fra dens indflydelse på populærkulturen til dens relevans i det videnskabelige område er Rathlin fortsat et spændende emne, der fortjener at blive udforsket i dybden.
Rathlin (engelsk Rathlin Island, irsk Reachlainn) er en ø ud for nordvestkysten af øen Irland. Den ligger i County Antrim i Nordirland, omkring seks kilometer fra kysten 0g kun 25 km fra Skotland. Rathlin er Irlands nordligst beboede ø, der ved folketællingen i 2001 havde 75 indbyggere. Øen har en karakteristisk L-form, fra vest til øst er der 7 km, og fra nord til syd 4 km. Øen har et af Nordirlands 43 specielle fredede områder for flora og fauna (Special Areas of Conservation), fuglereservatet Kebbie med et 70 m højt fuglefjeld og klippeformationer. 30 forskellige fuglearter yngler på Rathlin, blandt andet ride, lunde og alk. Øen er næsten træløs og bevokset med lyng.
Der er flere gange daglig forbindelse med en bilfærge (10 km, 45 min.) mellem Ballycastle og øens havn, Church Bay. Om sommeren tilbydes der overfarter med hurtigbåde. Overnatning er mulig; der er ca. 30 senge på øen.
De ca. 70 indbyggere lever af at fange (krabber), fiskeri og af salg af kunsthåndværk (keramik og smykker. I maj og august har turistinformationen i Boathouse Visitor Center i Church Bay åbent. Der er muligheder for vandreture mod nordøst til East Lighthouse, mod syd langs stranden til sælbankerne Rue Point eller mod vest til fugleområdet Bull Point. Der er endvidere muligheder for busture og leje af cykler.
På kalksten- og basaltøen er der gennem tiderne oprettet gravhøje, monoliter, jættestuer, kirker og borge.