Prins Gustaf af Sverige

I dagens verden er Prins Gustaf af Sverige et emne, der har fået stor relevans og har fanget opmærksomhed hos mennesker i alle aldre og interesser. Siden dets fremkomst har Prins Gustaf af Sverige haft en betydelig indflydelse på forskellige aspekter af samfundet, hvilket har skabt debatter, kontroverser og endeløse modstridende meninger. Som dagene går, fortsætter Prins Gustaf af Sverige med at udvikle sig og sætter et dybt præg på kultur, politik, økonomi og menneskelige relationer. Dette er grunden til, at det er vigtigt grundigt at analysere og forstå de mange facetter af Prins Gustaf af Sverige, for at være bevidst om dets implikationer og konsekvenser i vores miljø.

Prins Gustaf
Prins af Sverige
Hertug af Uppland
Fulde navnFrans Gustaf Oscar
HusHuset Bernadotte
FarOscar 1. af Sverige
MorJosefina af Leuchtenberg
Født18. juni 1827
Haga Slot, Stockholm, Sverige
Død24. september 1852 (25 år)
Kristiania, Norge
HvilestedRiddarholmskirken, Stockholm
ReligionLutheransk
Ridder af Elefantordenen

1847

Prins Gustaf af Sverige, Hertug af Uppland (Frans Gustaf Oskar; 18. juni 182724. september 1852) var en svensk og norsk prins. Han var den anden søn af Kong Oscar 1. og Dronning Josefine. Han bar titlen hertug af Uppland.

Gustaf var en i alle henseender rigt udstyret personlighed. Med stor begavelse forenede han en sjælden renhed i karakteren. Hans popularitet var også meget stor.

Gustaf havde stor musikalsk begavelse og var særlig en fremragende komponist, i særdeleshed på kvartetsangens område. Til flere af de mest kendte studentersange har han sat melodi, således for eksempel til Sjung om studentens lyckliga dag.

Gustaf har tillige skrevet en fremstilling af Rigsdagen 1655. Sommeren 1852 havde Gustaf med sine forældre opholdt sig i Tyskland. Næppe hjemkommet derfra blev han syg af nervefeber og døde i Kristiania. Hans tidlige død vakte en almindelig og dyb sorg.

Wikimedia Commons har medier relateret til:


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt ] i stedet for Salmonsens-skabelonen.