Velkommen til den fascinerende verden af Playmobil. I denne artikel vil vi grundigt undersøge alle aspekter relateret til Playmobil, fra dets oprindelse til dets indvirkning på nutidens samfund. I løbet af de næste par linjer vil vi opdage, hvad der gør Playmobil så relevant, hvad de nuværende tendenser er, og hvor det er på vej hen i fremtiden. Uanset om du er ekspert i Playmobil eller lige er begyndt at blive fortrolig med emnet, vil denne artikel give dig et komplet og opdateret overblik over alt, hvad du har brug for at vide om Playmobil. Gør dig klar til at fordybe dig i en rejse med viden og opdagelse om Playmobil!
Playmobil er betegnelsen for plasticlegetøj produceret af det tyske selskab Brandstätter Group, med hovedkvarter i Zirndorf, Tyskland. Signaturen i legetøjer er en 7,5 cm høj menneskelig figur[1] (skala 1:24) med smilende ansigt. Derudover er en bred vifte af tilbehør, bygning og køretøjer, samt mange dyr tilgængelige.
Historie
Tyskeren Hans Beck (1929-2009) udviklede de første playmobilfigurer og koncepter i begyndelsen af halvfjerdserne. Oliekrisen i 1973 gjorde at produktion af playmobil kunne betale sig, pga. af lave mængder plastic det krævede. I 1974 købte et hollandsk firma et helt års produktion fra firmaet og i 1975 eksporterede man playmobil til store udenlandske markeder.
Kategorier
Legetøjet playmobil deles op i kategorier for at gøre det overskueligt for kunden at vælge mellem de mange produkter.
Følgende kategorier indgik i juli 2022 i sortimentet.[2]
1.2.3 (en serie med færre dele og færre bevægelige dele til mindre børn)[3]
Playmobil er blevet sammenlignet med lego og gennem årene har de to produkter også konkurreret intenst med hinanden. Mange af serierne minder om hinanden, f.eks. har både lego og playmobil serier med middelalder (borge og riddere) og western. Playmobilfigurerne er dog større og i det hele taget er playmobilprodukterne ikke ligeså fleksible i sammensætningen som lego, men er mere knyttet til de oprindelige scenarier fra pakkerne. Dette betyder dog ikke at playmobilprodukterne ikke kan sættes sammen på kryds og tværs.
Samlermani
Omkring playmobil er der over årene opstået et helt miljø af samlere. Enkelte playmobilprodukter produceres udelukkende med denne målgruppe for øje. Mange samlere spiller krigsspil med hinanden med deres figurer og laver små film med playmobilen.
Playmobilkoncernen driver en række forlystelsesparker, kaldet FunParks, der er opbygget med Playmobil-figurer som tema. De findes også såkaldte FunStores, butikker med Playmobilprodukter, i forlystelseparkerne.