Philippi Samling

Philippi Samlings tema er et, der har fanget mange menneskers opmærksomhed og nysgerrighed gennem årene. Det er et emne, der har skabt debat, diskussion og refleksion i forskellige samfundssfærer. Fra det akademiske felt til det populære felt har Philippi Samling været genstand for undersøgelse, analyse og udforskning. Efterhånden som samfundet udvikler sig og udvikler sig, fortsætter interessen og relevansen af ​​Philippi Samling med at ændre sig konstant, udvides til nye områder og rejser nye spørgsmål. I denne artikel vil vi grundigt undersøge betydningen og virkningen af ​​Philippi Samling i forskellige sammenhænge, ​​samt dens indflydelse på vores daglige liv.

49°17′10.932″N 7°13′17.076″Ø / 49.28637000°N 7.22141000°Ø / 49.28637000; 7.22141000

Dieter Philippi med sit første samlerobjekt, en kardinalbiret af rød silke med moiré-effekt
Dieter Philippi overrækker tiaraen til Hans Hellighed Pave Benedikt XVI den 25. maj 2011

Philippi-samlingen er en samling af hovedbeklædninger i forbindelse med tro, religion og spiritualitet.

Samling

Objekter fra Philippi-samlingen
Gylden brystkorssnor – båret af Paven i den romerskkatolske kirke

Philippi-samlingen er en privatsamling, hvis objekter er samlet af Dieter Philippi fra Saarbrücken, direktør for en telekommunikationsvirksomhed.

Samlingens fokus er over femhundrede hovedbeklædninger fra kristendom, islam, jødedom, caodaisme, shintoisme, buddhisme, sikhisme, frikirke, sufisme, anabaptisme og andre trossamfund.

Dertil kommer over hundrede gejstlige og kirkelige effekter som f.eks. pavens sko, pontifikalhandsker, pallier, brystkors, biskopringe, paveligt porcelæn, soutanbånd, kardinalsjal og meget mere.

Derudover indeholder samlingen 52 brystkorssnore, delvist fremstillet i kostbart possementhåndværk. Paven, kardinalerne, biskopperne og abbederne i den romerskkatolske kirke bærer deres brystkors i brystkorssnorene.

Placering

Samlingen er p.t. ikke offentligt tilgængelig, men kan opleves af interesserede besøgende efter telefonisk aftale. Samlingen forefindes i Kirkel i Saarland, Tyskland.

Ide og formål

I starten havde hovedbeklædningen en beskyttende funktion. I tidens løb blev den også et symbol: Hovedbeklædningen kendetegnede menneskers oprindelse, stand, erhverv, tilhørsforhold og hierarki. Til sidst blev den en udsmykning.

De religiøse og gejstlige hovedbeklædninger udgør kun en lille del af alle hovedbeklædninger. Hvis man kender hovedbeklædningernes forskellige betydninger, er det muligt at udlede bærerens tilhørsforhold og status. Mange hovedbeklædninger har også en udsmykkende funktion, eftersom de er fremstillet af sjældne og kostbare materialer. Hovedbeklædningens beskyttende funktion er i dag mindre vigtig.

Udstillinger

  • Oktober 2010 til juli 2011: "Deutsches Hygiene-Museum" (forum for videnskab, kultur og samfund) i Dresden udstiller en lille del af samlingen i sin udstilling "Kraftwerk Religion".
  • Marts til april 2011: Sparkasse Saarbrücken, Hauptstelle Am Neumarkt

Litteratur

  • Philippi, Dieter (2009). Sammlung Philippi – Kopfbedeckungen in Glaube, Religion und Spiritualität (1 udgave). St. Benno Verlag, Leipzig. s. 712. {{cite book}}: |access-date= kræver at |url= også er angivet (hjælp) ISBN 978-3-7462-2800-6
  • Smoltczyk, Alexander (2008). Vatikanistan - Eine Entdeckungsreise durch den kleinsten Staat der Welt (1 udgave). Wilhelm Heyne Verlag, München. s. 351. {{cite book}}: |access-date= kræver at |url= også er angivet (hjælp) ISBN 978-3-453-15434-6

Galleri

Eksterne henvisninger