I denne artikel vil vi tage fat på problematikken omkring Panoramio, som har fået stor relevans i de senere år. Panoramio er et emne, der har vakt interesse i både det videnskabelige samfund og den brede offentlighed på grund af dets indflydelse på forskellige aspekter af samfundet. Igennem denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Panoramio, fra dets oprindelse og udvikling til dets indflydelse i dag. Vi vil dykke ned i dets implikationer både på et individuelt og kollektivt niveau og analysere dets betydning på områder så forskellige som økonomi, teknologi, sundhed, kultur og miljø. Gennem en tværfaglig tilgang tilstræber vi at tilbyde et omfattende perspektiv, der giver os mulighed for at forstå relevansen og kompleksiteten af Panoramio i dag.
Panoramio var et website hvor private brugere kan uploade digitale fotografier. I modsætning til Flickr er Panoramios fokusområde billeder af verden via GeoTagging. Panoramio påbegyndtes i 2005 og lukkede 4. november 2016.[1] En stor del af billederne overføres til Wikimedia Commons [2]
Panoramio startede som et hobby-projekt af de to spaniolere Joaquín Cuenca Abela og Eduardo Manchón Aguilar i sommeren 2005. 3. oktober[3] blev sitet så lanceret.
Kort tid efter lanceringen blev Panoramio integreret i Google Earth, således at brugere af Google Earth havde mulighed for at se billeder forskellige steder i verden, på baggrund af geotag-informationerne.
I sommeren 2006 overgik Panoramio til at være et brugerstøttet projekt, begge de to stiftere begyndte at koncentrere sig fuldtids om projektet og de fik også en tredje mand med ind; Jose Florido Conde.
2. juni 2007 annonceret holdet bag Panoramio så, at Panoramio ville blive overtaget af Google to uger senere; og at brugerne så havde to uger til opt-out[4].
www.panoramio.com (Panoramio verdenskort Arkiveret 19. januar 2014 hos Wayback Machine)
Spire Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |