Nytårskoncerten

I dagens verden har Nytårskoncerten indtaget en fundamental rolle i folks liv. Dens påvirkning har været så betydelig, at der ikke er noget område, der ikke er blevet berørt af Nytårskoncerten. Hvad enten det er på den personlige, arbejdsmæssige, sociale, videnskabelige eller teknologiske sfære, er Nytårskoncerten blevet et nøgleelement, der former vores måde at leve på. I årenes løb har Nytårskoncerten vakt interesse og nysgerrighed hos enkeltpersoner fra alle samfundslag og genereret endeløs forskning, debatter og diskussioner omkring dens betydning, betydning og omfang. I denne artikel vil vi dybt udforske Nytårskoncerten's verden, analysere dens indflydelse i forskellige sammenhænge og opdage dens relevans i menneskelig udvikling.

Den gyldne sal i Musikverein, hvor nytårskoncerten spilles.

Nytårskoncerten er en årlig koncert med musik fra wienerklassicismen spillet den 1. januar af Wiener Philharmonikerne i Wien, Østrig i den gyldne sal i Wiener Musikverein. Koncerten transmitteres direkte til store dele af verden, og det anslås at omkring 50 millioner mennesker i 73 lande overværer koncerten.

Musik

Til koncerten spilles der hovedsageligt wienermusik, med værker af komponister fra Strauss-familien. Disse inkluderer Johann Strauss den ældre, Johann Strauss den yngre, Josef Strauss og Eduard Strauss. Hertil kommer værker af bl.a. danske Hans Christian Lumbye.

Historie

Koncerten blev første gang opført den 31. december 1939, men har siden anden koncert (1. januar 1941) fundet sted nytårsdag. Den første koncert blev kaldt en speciel optræden, og den eneste komponist, der blev spillet, var Johann Strauss den yngre. Dirigent var Clemens Krauss.

Dirigenter

Se også

Referencer

  1. ^ Muti leitet 2021 zum sechsten Mal das Neujahrskonzert
  2. ^
  3. ^ "Franz Welser-Möst leitet Neujahrskonzert 2023" (tysk). ORF. 2022-01-01. Hentet 2022-01-03.
  4. ^ Neujahrskonzert 2020 mit Andris Nelsons

Eksterne henvisninger