Moosburg an der Isar

I dagens verden er Moosburg an der Isar et emne, der har fået relevans på forskellige områder af samfundet. I årevis har Moosburg an der Isar været genstand for debat og analyser på grund af dets indflydelse på menneskers dagligdag. Hvad enten det er på det videnskabelige, sociale, politiske eller kulturelle område, har Moosburg an der Isar vist sig at være et konstant interessepunkt for forskere, eksperter og den brede offentlighed. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan Moosburg an der Isar har påvirket forskellige områder af samfundet, og hvad dets implikationer er for nutiden og fremtiden. Gennem dyb analyse søger vi bedre at forstå vigtigheden og omfanget af Moosburg an der Isar i dag.

Moosburg a.d.Isar
Våben Beliggenhed
Coat of arms of Moosburg a.d.Isar
Coat of arms of Moosburg a.d.Isar
Moosburg an der Isar ligger i Tyskland
Moosburg an der Isar
Administration
Land  Tyskland
Delstat Bayern
Admin. region Oberbayern
Kreis Freising
Borgmester Anita Meinelt (CSU)
Statistiske data
Areal 43,86 km²
Højde 421 m
Indbyggere 18.510 (31/12/2018)
 - Tæthed 422 Indb./km²
Andre informationer
Tidszone CET/CEST (UTC+1/UTC+2)
Nummerplade FS
Postnr. 85360–85368
Tlf.-forvalg 08761
Koordinater 48°28′N 11°56′Ø / 48.467°N 11.933°Ø / 48.467; 11.933
Hjemmeside www.moosburg.de
Beliggenhed af byen Moosburg a.d.Isar i Landkreis Freising
Kort
Kort

Moosburg an der Isar (eller Moosburg a.d.Isar) er den ældste by i Landkreis Freising Regierungsbezirk Oberbayern i den tyske delstat Bayern. Den ligger 45 km nordøst for München halvejs mellem Freising Landshut i Niederbayern, omkranset af floderne Isar og Amper. Den internationale Flughafen München Franz Josef Strauß er kun 15 km væk og nåes let ad motorvej A92 der passerer byen.

Geografisk er byen præget af de mange bække, floder og kanaler i området. Ud over Amper munder også floderne Sempt, Strogen og Dorfen ud i Isar. Her lå i 2. Verdenskrig Tysklands største krigsfangelejr, Stalag VII-A og en nabolejr, som tilsammen husede 80.000 krigsfanger mod slutningen af krigen.

St.Johannes og St. Kastulus

Eksterne henvisninger