Miniserie

I denne artikel skal vi dykke ned i emnet Miniserie, et grundlæggende aspekt, som har fået stor relevans i de senere år. Miniserie er et emne, der har stor betydning for forskellige områder, lige fra den personlige sfære til den professionelle sfære. På denne måde vil vi analysere de forskellige dimensioner, som Miniserie dækker over, samt dens indflydelse på det nuværende samfund. Ligeledes vil vi dykke ned i specifikke aspekter relateret til Miniserie, med det formål at give et omfattende og opdateret perspektiv på dette emne. Derudover vil vi udforske forskellige perspektiver og tilgange på Miniserie, for at tilbyde en global og berigende vision. Uden tvivl er Miniserie et emne af stor betydning, som fortjener at blive behandlet omhyggeligt og i dybden, hvorfor vi vil dykke ned i dets forskellige aspekter gennem denne artikel.

En miniserie (eller mini-serie) er et tv-program, der fortæller en historie i et forudbestemt, begrænset antal episoder.

Historie

En miniserie adskiller sig fra en igangværende tv-serie, der normalt ikke har et forudbestemt antal af episoder og kan fortsætte i flere år. Før begrebet blev opfundet i USA i begyndelsen af 1970'erne, blev den episodiske form kaldt en "serial", lige som en roman, der optræder i flere fortløbende afsnit i udgaver af blade eller aviser, kaldes en føljeton. I Storbritannien, bliver miniserien stadig ofte omtalt som føljetoner.

Flere kommentatorer har fremlagt mere præcise definitioner af begrebet. I Halliwell's Television Companion, argumenterer Leslie Halliwell og Philip Purser, for at miniserier generelt "vises i fire til seks episoder af forskellige længder",[1][2] mens Stuart Cunningham i Textual Innovation in the Australian Historical Mini-series definerer en miniserie som, "et tv-program med et begrænset antal afsnit med mere end to afsnit, og et mindre antal afsnit end tv-serier bestående af 13 afsnit pr. sæson eller en halv sæson, som er forbundet med en "seriel" eller føljetoner."[3] Tv-film, der sendes over endda to eller tre aftener, blev med udbredelsen af formatet i 1980'erne og 90'erne almindeligvis omtalt som miniserier.[4][5]

I Television: A History, fastslår Francis Wheen at, "Både sæbeoperaer og prime time-serien kan ikke tillade deres hovedkarakterer at udvikle sig, eftersom programmerne er lavet med den hensigt, at skulle køre på ubestemt tid. I en miniserie, på den anden side, er der en klart defineret begyndelse, midte og slutning (som i en konventionel skuespil eller roman), der giver karaktererne lov til at forandres, ældes, eller dø som serien skrider frem."[6]

Kilder

  1. ^ "Miniseries". Museum of Broadcast Communication. Arkiveret fra originalen 15. september 2016. Hentet 9. marts 2015.
  2. ^ Halliwell, Leslie, and Peter Purser, Halliwell's Television Companion, London: Paladin, 1987
  3. ^ Cunningham, Stuart.
  4. ^ Corry, John (31. januar 1986). "Joan Collins In Sins, A Mini-Series". The New York Times. Hentet 7. marts 2015.
  5. ^ Scott, Tony (16. oktober 1992). "Review: NBC Movie of the Week Danielle Steel's Jewels". Variety. Hentet 8. marts 2015.
  6. ^ Wheen, Francis; Television: A History, London: Century Publishing, 1985