I dagens artikel vil vi udforske den fascinerende verden af Ligstenen. Fra dets historiske oprindelse til dets relevans i dag, gennem dets mange anvendelser og applikationer, har denne artikel til formål at give et komplet og detaljeret overblik over Ligstenen. I løbet af de næste par linjer vil vi analysere dens indvirkning på forskellige områder, såvel som de tendenser og udfordringer, den står over for i øjeblikket. Med en multidisciplinær tilgang og et kritisk perspektiv vil vi fordybe os i kompleksiteten og mangfoldigheden af Ligstenen, for at tilbyde vores læsere et informeret og berigende perspektiv på dette spændende emne.
Ligstenen i Paradisbakkerne på Bornholm er en sten af svanekegranit på ca. 10 tons. Den har sit navn, fordi man plejede at sætte kisten på den, når et ligtog holdt hvil på vej til kirken. Ifølge gammel tro måtte kisten ikke stå på jorden. Det er en flad sten på ca. 3x2x1 m i østre vejside ved et vejknæk ved vejen til Ibs Kirke ca. to km nord for Klinteby.
Vejen blev tidligere kaldt Lyngvejen og var en vej, der blev flittigt benyttet. Denne sti bærer tydeligt tegn på, at det har været en befæstet vej. En kant af vandreblokken er revet løs. Det kan være sket ved en frostsprængning eller en maskine, som er kommet for tæt på ved skovarbejde omkring 1980. Overfladen er fyldt med revner i et netmønster men helt glat.
55°5′56.39″N 15°6′12.43″Ø / 55.0989972°N 15.1034528°Ø
Denne artikel om lokaliteten Ligstenen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede. Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. |