Kármán-linjen

I denne artikel vil vi udforske Kármán-linjen i detaljer, et emne der har tiltrukket sig stor interesse i de senere år. Fra dens oprindelse til dens relevans i dag, vil vi fordybe os i en udtømmende analyse, der vil dække forskellige aspekter og perspektiver. Kármán-linjen er et emne af stor betydning, som fortjener at blive behandlet fra forskellige synsvinkler, så vi vil dykke ned i dets implikationer, dets indvirkning på samfundet og dets relevans i den aktuelle kontekst. Gennem denne artikel vil vi søge at dykke dybere ned i Kármán-linjen og give læseren en bred og detaljeret vision, der giver dem mulighed for at forstå vigtigheden og omfanget af dette emne.

Kármán-linjen ligger i bunden af termosfæren.[1]

Kármán-linjen er en populær definition på grænsen mellem Jordens atmosfære og det ydre rum.[2] Grænsen er sat til 100 km over Jordens overflade, hvilket omtrent svarer til den højde, hvor atmosfæren er så tynd, at fly skal flyve lige så hurtigt som rumfartøjer i kredsløb ved samme højde. Linjen er opkaldt efter Theodore von Kármán og anerkendes blandt andet af Fédération Aéronautique Internationale.

Kildehenvisninger

  1. ^ Layers of the Atmosphere, National Weather Service JetStream – Online School for Weather
  2. ^ Dr. S. Sanz Fernández de Córdoba (2004-06-24). "The 100 km Boundary for Astronautics". Fédération Aéronautique Internationale. Arkiveret fra originalen 2011-08-09. Hentet 2014-05-07.
Spire
Denne artikel om fysik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.