I dagens artikel skal vi dykke ned i emnet Kronborgtapeterne, og udforske dets implikationer, karakteristika og mulige anvendelser. Kronborgtapeterne er et emne, der har været genstand for interesse og debat på forskellige områder, hvilket har genereret modstridende meninger og udfordret etablerede koncepter. Igennem denne artikel vil vi dykke ned i historien om Kronborgtapeterne, analysere dens relevans i dag og undersøge dens virkning i forskellige sammenhænge. Desuden vil vi stoppe ved de forskellige perspektiver, der eksisterer omkring Kronborgtapeterne, og tilbyde en panoramaudsigt, der giver os mulighed for at forstå kompleksiteten af dette emne. Med et kritisk og berigende blik vil vi behandle de mange facetter af Kronborgtapeterne med det formål at berige viden og tilskynde til dyb refleksion over dens betydning og betydning.
Kronborgtapeterne eller Kongetapeterne var 43 gobeliner, bestilt af Frederik 2. og vævet 1581-86 til Dansesalen på Kronborg. Gobelinerne er tegnet af den nederlandske maler Hans Knieper og viser hele den danske kongerække frem til Frederik 2.
Kun 15 af disse gobeliner er bevaret; de syv hænger på Kronborg og otte på Nationalmuseet i København.[1]. Til gobelinserien hører en bordhimmel, der nu ejes af Nationalmuseum i Stockholm. Pga. ombygning af Nationalmuseum i Stockholm blev bordhimlen i 2012 udlånt til Kronborg, som har den til låns indtil foråret 2016. Det er første gang siden 1658, at bordhimlen kan ses på Kronborg.[2]