Kammerslusen (Ribe Å)

I denne artikel vil vi dykke dybere ned i emnet Kammerslusen (Ribe Å), udforske dets mange facetter og give et holistisk syn, der gør det muligt for læseren bedre at forstå dets betydning og relevans i forskellige sammenhænge. Fra dets indvirkning på det moderne samfund til dets indflydelse på det personlige plan, er Kammerslusen (Ribe Å) et emne, der bliver ved med at vække interesse og skabe debat. Gennem dybdegående analyse og en bred vifte af eksempler vil vi undersøge de forskellige dimensioner af Kammerslusen (Ribe Å), adressere dens globale implikationer og fremhæve dens rolle i at forme vores nuværende miljø. Uanset om du er ekspert på området eller blot nysgerrig efter at lære mere, lover denne artikel at tilbyde et rigt og indsigtsfuldt perspektiv på Kammerslusen (Ribe Å).

For alternative betydninger, se Kammerslusen. (Se også artikler, som begynder med Kammerslusen)
Kammerslusen set fra syd

Kammerslusen er en sluse i Ribediget ved Ribe Ås udløb i Vadehavet cirka 5 km vest for Ribe. Den blev bygget i 1912 i forbindelse med anlæggelsen af havdiget 1911-1915.[1] Slusen, der består af to sæt hovedporte og et lavere sæt porte, sikrer primært mod oversvømmelse af baglandet under stormfloder, men kan også danne et "kammer", der tillader skibes passage, selv når der på grund af tidevandet er forskel på vandstanden udenfor og indenfor slusen.

Over kammeret findes en smal klapbro, der tillader passage for køretøjer på maks 2 tons. Den tidligere slusemesterbolig lige bag slusen er bl.a. indrettet med offentlige toiletter og en lille udstilling om diget.

Inden for slusen findes på åens sydlige bred et rekreativt miljø med en restaurant og bådebroer, der benyttes af bl.a. Ribe Sejlklub. På den umatrikulerede nordre side af åen bag Slusemesterboligen findes en lang række små fritidshuse med små anløbsbroer for fritidsbåde.

Galleri

Referencer

Wikimedia Commons har medier relateret til:
  1. ^ "Kammerslusen". Den Store Danske (lex.dk online udgave).

55°20′24″N 8°40′34″Ø / 55.3399°N 8.6761°Ø / 55.3399; 8.6761