I dagens verden er Københavns Amts Ting- og Arresthus blevet et relevant emne for et bredt spektrum af samfundet. Siden dets fremkomst har Københavns Amts Ting- og Arresthus haft stor indflydelse på forskellige områder, hvilket har skabt diskussioner, debatter og modstridende meninger. Dens indflydelse har krydset grænser og har vakt interesse hos eksperter om emnet, såvel som befolkningen generelt. I betragtning af dets relevans er det vigtigt at analysere detaljeret og objektivt alle aspekter relateret til Københavns Amts Ting- og Arresthus, forstå dets implikationer, konsekvenser og mulige løsninger. I denne artikel vil vi grundigt udforske fænomenet Københavns Amts Ting- og Arresthus, fra dets oprindelse til dets nuværende situation, med det formål at give et komplet og berigende perspektiv på dette emne af global interesse.
Kjøbenhavns Amts Ting- og Arresthus samt Tvangsarbejdsanstalt blev opført 1847-48 (indviet 18. december 1848) efter tegninger af Gottlieb Bindesbøll (senere trådte N.S. Nebelong til som arkitekt) af gule mursten i kælder og to stokværk og består at to fløje med facader ud mod Blegdamsvej og forbundne ved en arkadebygning samt den bagvedliggende arrestbygning, i kælder og 3 stokværk, der sammen med forbygningen indesluttede en lille gårdsplads; midt i arrestbygningen en hal, der gik gennem alle stokværk.
Arresthusfløjen blev 1880-81 forlænget, ligesom der opførtes en ny ringmur om den og to arrestskure til brug for tvangsarbejdsanstalten, hvilken sidste den 20. april 1881 udskiltes fra amtets sygehus (da i Ryesgade) og overførtes hertil. I bygningens østlige fløj fandtes blandt andet Amager Birks retssal, politistation for Nordre Birk og sygestue for arrestanter samt på 1. sal amtsrådets forsamlingssal (tillige lokale for forligskommissionen); i vestlige fløj fandtes Søndre Birks retssal, Nordre Birks kontorlokaler og retssal; i arkadebygningen blandt andet arkivrum. I Arrestfløjen fandtes, foruden opsynspersonalets værelser, 64 arrester (8 fælles- og 56 enkeltceller) og 87 pladser til arrestanter. Tvangsarbejdsanstalten havde 30 pladser (5 stuer).