Joseph-Hippolyte Guibert

Denne artikel vil behandle emnet Joseph-Hippolyte Guibert, som i øjeblikket har skabt stor interesse og debat. Joseph-Hippolyte Guibert er et relevant emne i dagens samfund, da det påvirker forskellige områder af dagligdagen. Gennem historien har Joseph-Hippolyte Guibert været genstand for analyse og refleksion, hvilket har rejst modstridende meninger og fremkaldt en lang række reaktioner. I denne forstand er det afgørende at analysere Joseph-Hippolyte Guibert grundigt for at forstå dets indvirkning på samfundet og udforske mulige løsninger eller tilgange til at løse dette problem. For at give en omfattende og berigende vision vil denne artikel samle forskellige perspektiver og argumenter relateret til Joseph-Hippolyte Guibert, med det formål at tilbyde et globalt og reflekterende blik på dette problem.

Joseph-Hippolyte Guibert.

Joseph-Hippolyte Guibert (13. december 1802 i Aix6. juli 1886 i Paris) var en fransk kardinal.

Ikke længe efter at have fuldendt sine teologiske studier i Rom blev Guibert generalvikar i Ajaccio, 1842 biskop i Viviers, 1857 ærkebiskop i Tours, 1871 blev han Darboys efterfølger som ærkebiskop i Paris, og 1873 blev han kardinal. Guibert stillede sig i spidsen for den ultramontane bevægelse i Frankrig og hævdede med kraft kirkens ret over for staten; men trods ivrige underhandlinger mellem kurien og republikken, især 1877, lykkedes det ham ikke at skaffe klerikalismen sejr. Guibert påbegyndte opførelsen af kirkenMontmartre, der, indviet til Jesu allerhelligste hjerte (Sacré cœur de Jésus), skulle beherske hele Paris.

Kilder


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt ] i stedet for Salmonsens-skabelonen.