Jan Zangenberg

I dag er Jan Zangenberg et emne, der skaber stor interesse og diskussion i samfundet. Med fremskridt inden for teknologi og globalisering er Jan Zangenberg blevet et relevant emne, der påvirker mennesker i alle aldre, køn og kulturer. Fra dets oprindelse til dets nuværende implikationer har Jan Zangenberg været genstand for analyse og forskning inden for forskellige felter og discipliner, hvilket har ført til større forståelse og bevidsthed om dets betydning. I denne artikel vil forskellige aspekter af Jan Zangenberg blive udforsket for at forstå dens virkning i dag og dens relevans i den moderne verden.

Jan Zangenberg
Personlig information
Født23. april 1927 Rediger på Wikidata
Død5. august 1992 (65 år) Rediger på Wikidata
GravstedHørsholm Kirkegård Rediger på Wikidata
NationalitetKongeriget Danmark Rediger på Wikidata
BeskæftigelseSkuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jan Vilhelm Zangenberg (født 23. april 1927 i København, død 5. august 1992) var en dansk skuespiller.

Zangenberg blev uddannet fra De Frederiksbergske Teatres Elevskole. Han blev efterfølgende tilknyttet Aalborg Teater. Da han vendte tilbage til København i 1956 var det som teaterleder på Nygade Teatret. 19591961 var han chef for Riddersalen i Tivoli. I 1962 skabte han sammen med bl.a. Bodil Ellehammer hovedstadens første intimteater, Fiolteatret, som han ledte frem til 1965. Samme år blev han direktør for Comediehuset, hvor han var frem til 1968. Derefter kastede han sig over børneteatret. I 1977 oprettede han Jan Zangenbergs Teater, og fra 1972 til sin død medvirkede han i Pantomimeteatret i Tivoli som Kassander.

Filmografi

Tv-serier

Eksterne henvisninger

Spire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artiklen om skuespilleren Jan Zangenberg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.